Byens bedste hjørne

11. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Ingen af de tre kvinder, som har Kahlo, er i tvivl; butikken ligger på byens bedste hjørne. Den inspirerende forretning, med modetøj til den modebevidste og voksne kvinde, ligger nemlig på hjørnet af Brogade og Korsgade og med starten af Møllergade lige skråt over vejen. Så alle forudsætninger er tilstede i at fange de mange butikshandlendes opmærksomhed som hver dag færdes lige uden for døren.
– Vi har mange lækre mærker i butikken til fornyelse til klædeskabet. Herudover vil vi gerne skabe en stemning, som gør det til en anderledes oplevelse at besøge os. Det gør vi blandt andet ved at finde sjovt og inspirerende interiør til butikken – som for eksempel de her gamle stole i jern, som vi har købt hos en malermester. Der er malerpletter på og har ganske sikker været i en skurvogn på en byggeplads en gang, så de fortæller en historie, siger Karina Strøh som sammen med Mai-Britt Strøm og Bettina Harsbo Pedersen driver Kahlo.

Cittaslow-gade
Navnet Kahlo kommer efter en mexikansk kvinde ved navn Frida Kahlo, der trods en invalidering efter en trafikulykke som 18 årig, gjorde hende til en stor kunstmaler. Hendes malerier var som oftest kvindemotiver med en personlig symbolik med grafiske, anatomiske referencer.

I dag pryder hendes navn gavlen på Kahlo på byens bedste hjørne.
De tre kvinder i forretningen har en plan. De vil skille sig ud og gøre en forskel. Og det skal blandt andet handle om samarbejde med de nærmeste naboer og butikker.
– Kahlo er ikke en kædeforretning, så derfor har vi meget flere individuelle muligheder for at sætte vores eget præg på butikken – og på gaden vi ligger i, siger Mai-Britt Strøm og fortsætter: – Korsgade er en gade for specialforretninger, så hvorfor ikke lave gaden til byens første Cittaslow-gade, smiler hun med en tydelig opfordring i blikket.
– ja, bryder Karina Strøh ind, og så fjern bilerne fra Korsgade om lørdagen, så alle butikkerne kan rykke ud i gaden og skabe mere liv i byrummet.

Mere samarbejde

Det lille torv foran Kahlo, med busten af billedhugger Cai Nielsen i hjørnet, indbyder til mere liv. Og pigerne fra Kahlo er allerede i gang. Sammen med genboen Blomster på Strøget, udstiller de, på en nydelig og æstetisk måde, udvalg af deres produkter i butikken. Blomster pryder gadebilledet på begge sider af vejen, og man kan kun blive i godt humør i at færdes i området.
– Vi vil gerne åbne op for mere samarbejde mellem os butiksdrivende. Det er oplevelserne og den gode stemning som gør handelslivet i midtbyen inspirerende, siger Mai-Britt Strøm.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php