Rigtige mænd mander sig op!

12. oktober 2017

 

Er du en rigtig mand? – ellers kender du nok en! Sådan en mand, der er stærk og rask. En der kan klare alt, ikke er ked af det, aldrig syg og som sjældent har brug for lægebesøg, omsorg og støtte.

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Der er rigtig mange mænd – og desværre også nogle kvinder – der bider smerter i sig, tilsidesætter lægebesøg og overhører kroppens symptomer.

 

Faktisk tager de fleste mænd sig bedre af deres biler end af deres egen krop og sind. Hvis bilen har en forkert lyd eller ikke har de kræften den plejer at have, så kommer den på værksted og hver gang bilen har kørt omkring 20000 km kommer den til service…

 

Hvor ofte er du til ”service”, mand?

 

Kim Brorfelde, der er behandler i helhedsHUSET siger, at vi skal lytte til kroppens hvisken, så vi undgår at høre den skriger! Det er jeg helt enig i. Mand dig op, mand – mærk din krop og reager på det du mærker! Man bliver ikke sund og rask af ”at tage sig sammen”.

 

Ca. lige mange kvinder og mænd får psykiatriske sygdomme, ligeledes med kræft. I forhold til stress, er der flere kvinder end mænd, der oplever stress og pres, men det betyder ikke at mændene er fredet – langt fra. Faktisk er der flere og flere mænd, der mærker stressen på egen krop. Desværre ret sent i forhold til hvad, der vil være optimalt for geropretning af deres ressourcer.

 

I det hele taget ville mænd klare sig bedre, hvis de hurtigere søgte hjælp. For selvom der i mange sygdomme er lige mange mænd og kvinder der rammes, er der størst dødelighed hos mændene.

 

Uanset hvilke symptomer du oplever – træthed, smerter eller forandringer i hvordan du takler hverdagen og dine udfordringer – så er det kroppens måde at sige, at der er noget galt. Jo før du reagerer på symptomerne, jo hurtigere (og lettere) kommer du tilbage til dig selv og din sundhed.

 

Jeg tror gerne mænd vil at være sunde og raske, og endda at de gerne gør en indsats. Måske er vi alternative behandlere og til dels også sundhedsvæsenet bare ikke gode nok til at tale mændenes sprog.

 

I helhedsHUSET vil vi gerne invitere mændene til at tage vare på sig selv og deres krop. Vi opretter et mindfulnesshold kun for mænd ”Mandehørm og Mindfulness”, hvor du bl.a. kan lære at meditere og mærke hvordan kroppen har det. Vi starter også et stressforløb op, som går 360 grader rundt om din udfordring. Dette hold er både for kvinder og mænd.

 

Det er nu du skal mande dig op, mand! 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php