Rigtige vandmænd M/K svømmer ikke i takt – det behøver de ikke

1. november 2017

 

 

AF SØREN ØRTING, Sydfyns Kulturforening

 

Vi havde ingen anelse om, hvad det var vi søsatte i vores lille projektgruppe dengang tilbage i foråret, da drømmen om en parade gennem Svendborg begyndte at tage form.

Men vi vidste at havet er vores allesammens. Ligesom luften, men mere synligt og konkret, vådt og plaskende. Vi ville dele og tage del – og håbede vi kunne få mange til at deltage. Vi ville ses og se på og alle skulle være sammen. Glade og så tillidsfulde som muligt; uden forsvarsværker og standardskepsis om “dem” og “os”. Det var havet, der skulle være tema og give det hele mening med sine altomsluttende blå tråde.

Så vi begyndte at trække net og aktivere netværkerne.

 

Uddrag fra min egen vandmands-logbog:

10.9.: Harder’s/Møllergade.

Lytter til eventyrlige skrøner. Det er Susi fra Lyø, der entusiastisk præsenterer bl.a. fake-skrumpehoveder og et kannibal-askebæger: En spøjs souvenir fra eksotiske Hamborg omkring 1910. Dengang det 2.tyske kejserrige hærgede “sine” afrikanske kolonier.

11.9.: Ristinge/Langeland.

Nu kommer Bagenkopfiskerne over broerne til Svendborg og ind i udvalgte butikker! For vi fylder traileren med maleren Solveig Moa’s 13 legemsstore malerier af erhvervsfiskere fra Sydlangeland. Hun har lånt Paraden sine respektfulde akrylportrætter, hver på 2x1m, men de levende modeller til malerierne er oppe imod tidernes ugunst: bl.a. iltsvind, kvotekonger og stigende brændstofpriser.

12.9.: Frederiksøen/Svendborg

Mens vi tjekker lokalerne i Rundbuehallerne før Paradefesten kommer en engelsktalende kvinde forsigtigt hen imod os. Hun spørger til tidevandet og vil gerne sikre sig at strømmen bærer ud ad Sundet. Hvorfor?

Jo, hun medbringer en urne med asken fra sin afdøde mor, der har ønsket at blive strøet ud over øhavet.

Da vi ikke kan svare præcist nok, beslutter hun at tage færgen til Ærø.

 

15.9.: Paraderuten/Svendborg

Aldrig har jeg set så mange samlet på Torvet i Svendborg – og alle vil de tage del i “Fortællinger om Havet”…

 

Fantastisk, entusiastisk og fyldt med energi, hvor der bliver skabt kontakter, forstærket netværk og tændt op for nye længsler og opdagerfærd.

Sikke det risler ned ad ryggen da hundredevis af struber – bakket op af mangfoldig bandsupport – sender den nye sang om “Musikkens By” afsted og ud over Øhavet. Som en gigantisk lyst-raket.

Så projektet holder vand!

Vi glæder os allerede til næste gang uden helt at vide hvordan, hvornår og hvormeget. Så hold godt øje med Sydfyns Kulturforening.
www.sydfynskulturforening.dk

#sydfynskulturforening

sydfynskulturforenin@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php