Trådløs musik i hjemmet

2. november 2017

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Mange opfatter mig nok som lidt af en it-nørd, som bruger mange timer på at konstruere hjemmesider og optimerer virksomheders tilstedeværelse på nettet, men jeg skal betro læserne endnu en hemmelighed: jeg er også musik-nørd. Musik er en stor del af mit liv, og jeg befinder mig oftest bedst, hvis der er musik omkring mig. Dertil kræves en form for system, der kan afspille musikken.

 

I de gode, gamle dage bestod sådan et system typisk af en radio eller forstærker. Man koblede herefter båndoptager, grammofon og cd-afspiller til systemet, og straks efter strømmede lyden af højttalerne. Sådan er det ikke nødvendigvis i dag. I dag spiller musikken stadig i stuer, værelser, baderum og køkkener, men forskellen er til at få øje på. Folk spiller nemlig i højere grad musikken trådløs fra rum til rum.

 

Det sker typisk via en eller anden form for Bluetooth eller wifi forbindelse, som er i stand til at forbinde de enkelte musikalske apparater, der er installeret i hjemmet. Tidens teknik gør, at du på ganske få minutter er i gang med at høre din yndlingsmusik i stuen, uden at du skal bruge tid på at finde bånd, cd’er eller vinyler frem fra gemmerne. Dagens store kodeord er nemlig streaming.

 

At streame musik betyder at du henter musikken ned fra en musiktjeneste via din internetforbindelse. Internet er jo noget de fleste husstande efterhånden har, og hvis du så samtidig abonnerer på en musiktjeneste som eksempelvis Spotify eller Yousee Musik, har du adgang til millioner af musiknumre – adgang her og nu, hvor du via få klik kan høre lige netop den musik, som du er i humør til.

 

Det foregår sædvanligvis på forskellige måder. Lad mig nævne et par populære af slagsen:

 

Anlæg med Bluetooth
Du har et musikanlæg med indbygget Bluetooth-forbindelse. Du kan herefter styre hele molevitten via en app på din smartphone eller tablet.

 

Anlæg med wifi
Alternativet kan være et anlæg, der er koblet til hjemmets internetforbindelse. Dette kan ske med kabel eller helt trådløst. Herefter kan du styre dit musikvalg direkte igennem anlægget.

De enkelte løsninger er meget fleksible, og du kan vælge at installere højttalere i hele hjemmet og styre musikken i de enkelte rum. En anden genial løsning er de transportable højttalere, hvor du fodrer højttalerne med musik fra din smartphone eller tablet.

Slutteligt skal jeg huske at fortælle, at vi derhjemme desuden har fået genfødt vores LP-plader. Ny musik henter vi fysisk nede i Svendborg hos Vinylen eller Den Glade Plade.

 
Allan Bojsen driver virksomheden Bojsen IT, hvor han hjælper virksomheder med hjemmesider og Google optimering. Desuden holder Allan kurser i at oprette hjemmesider.
www.bojsen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php