Det hele ligger i hænderne

25. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Handcrafted Leather – alene ordet lyder lækkert og oser af kvalitet. Og når man så tilføjer kernelæder, fritgående kvæg og gamle håndværksteknikker, så er det lige før munden løber i vand.
Den velkendte duft af læder er det første jeg møder, da jeg træder ind i værkstedet hos Solon – Handcrafted Leather i Ollerup. På væggen hænger lækre tasker i et minimalistisk design, hvor det er det gode kernelæder, som elegant og tidløst fremstår i sin enkelthed.
Ikke en masse tingel-tangel af overflødigheder – den rene vare, som næppe kommer tættere på naturen.
Kunstneren, designeren og håndværkeren hedder Maria Solon, og det er hendes hænder som 100 procent laver de eksklusive læderprodukter.


Tilbage til Ollerup
Maria Solon er oprindeligt uddannet lærer fra Den Frie Lærerskole i Ollerup. Sammen med sin mand, Lasse Snorgaard, var de indtil for ganske nylig bosiddende i Ribe og havde begge job på en ungdomshøjskole i Ribe, men da skolen lukkede stod de overfor et valg. Skulle du finde nyt lærerjob i det jyske, eller flytte tilbage til Sydfyn, hvor de kom fra.
– Lasse og jeg kiggede hinanden i øjnene og fandt straks svaret. Vi skulle tilbage til Svendborg og Ollerup, fortæller Maria Solon.
Det skulle vise sig at være en god beslutning. Kort tid efter gjorde Maria Solon sin hobby og bibeskæftigelse som kunsthåndværker i lædervarer til en fuldtidsbeskæftigelse. Solon – Handcrafted Leather var født.

 

Fra Sydfrankrig til Louisiana
I en lille tilbygning til huset på Bakkevej 16 i Ollerup, hvor Maria Solon bor med sin mand og sønnen Sofus, har hun sit værksted. Her er ingen maskiner – udover en cd-afspiller som spiller klassisk musik. Alt arbejde foregår nemlig i hænderne på Maria Solon. Og det er ikke hvilke som helst huder, som de tasker, punge, armbånd eller key-hangers der laves på værkstedet, kommer fra.
– Jeg får udelukkende mine oksehuder fra fritgående kvæg i Sydfrankrig, og skindet er vegetabilsk garvet, hvilket vil sige fuldstændig med naturlige garvestoffer, forklarer Maria Solon som bruger gamle sadelmagermetoder, når hun fremstiller sine læderprodukter.
– Det tager tid, og kræver gode kræfter i hænder og fingre. Til gengæld kan det nærmest ikke slides op. En taske herfra holder evigt, smiler Maria Solon og viser mig små punge fra 295 kr. til de helt store Shopper Deluxe tasker til lige omkring 3.000 kr.
Produkterne er hurtig blevet populære. Så populære at Maria Solon netop har fået en større bestilling af punge og tasker til Louisiana Butik, som er en af Danmarks førende designbutikker med hovedvægt på dansk og skandinavisk design.

 

solon-handmade.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php