Her er dit affald i sikre hænder

26. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Miljørigtig affaldshåndtering er nøgleordet hos EKJ Renovation & Containerudlejning A/S

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De fleste af os kender dem. De orange renovationsbiler med den grønne container bagpå og recycle mærket på siden. Vi ser dem i hele Svendborg. Ja, faktisk ser man dem også på vejene omkring Odense over Kerteminde og Nyborg til Fåborg og midtfyn og på øerne.
EKJ Renovation & Containerudlejning A/S har siden 1980 drevet vognmandsforretning med base i Svendborg og tilbyder udlejning af stort set alle typer containere, makulering af fortroligt materiale, vognmandskørsel og levering af mange typer sten og grus. Herudover har virksomheden specialiseret sig i korrekt håndtering af industriaffald. Og det stopper ikke her. Svendborgfirmaet har formået at følge med udviklingen og kan i dag brøste sig med en ISO certificering og en helt ny nieche med indsamling af organisk affald.

 

Hurtig service og gode medarbejdere
Selvom firmaet for længst har gennemgået et generationsskifte, så møder man stadig Erik K. Jørgensen på pladsen på Rødeledsvej 75, hvor EKJ Renovation & Containerudlejning A/S holder til. Det var ham som for godt og vel 37 år stiftede firmaet. I dag er det børnene som har taget over, og  i dag er firmaets ansigter udadtil. Det er således datteren Hanne K. Rasmussen man møder i administrationen og sønnen Børge K. Jørgensen, som er kørselsleder. Sammen med et godt team af medarbejdere er EKJ Renovation & Containerudlejning A/S med i forreste række indenfor branchen.
– Der er mange om buddet i dag og konkurrence fra hele landet. Så vi forsøger at skille os ud ved hurtig og effektiv service – og en rigtig god og stabil medarbejderstab, siger Hanne K. Rasmussen.
Der stilles stadig større krav til affaldshåndtering og ikke mindst til sorteringen. Og for virksomheder kan det betyde mange penge, hvis affaldssorteringen ikke fungerer optimalt.
– Vi har besluttet at tage et medansvar for miljøet, og har derfor gjort meget ud af indsamling af organisk affald, siger konsulent Jørgen Lund, som tager ud til virksomhederne og vejleder dem i korrekt affaldssortering, og finder lige præcis den løsning, som er bedst for den enkelte virksomhed. – Den service bliver virkelig godt modtaget – ikke mindst fra restaurations- og fødevarebranchen. forklarer han.
 

Bæredygtig affaldssortering
Nye sorteringsmaskiner gør det nemmere og mere effektivt at håndtere affald end tidligere.
– Der må gerne være emballage om organisk affald, når det kommer i affaldscontaineren. Køkkenpersonalet på restauranten behøver eksempelvis ikke sortere servietten fra på tallerkenen, eller tage indholdet ud af poser eller glas, inden det ryger ud som affald og transporteres til højteknologiske sorteringsanlæg, som sorterer affaldet og genvinder de enkelte elementer. Det organiske affald pumpes direkte ind i biogasanlæg og bliver til el og varme, og de ikke-organiske dele går til genbrug.

– Jo bedre sortering, jo billigere affaldsudgifter for den enkelte virksomhed. Det er til gavn for både pengepungen og miljøet, forklarer Børge K. Jørgensen og tilføjer, at de også er en del af et større landsdækkende samarbejde; Miljølogistik, som servicerer større butikskæder som for eksempel coop.
– Vores samarbejde her betyder, at vi har fokus på bæredygtighed og erfaring og værktøjer som også er gearet til storkunder.

 

Containere med chip
EKJ Renovation & Containerudlejning A/S henter primært industriaffald. Afhentning sker hurtigt og effektivt.
– Alle vores affaldscontainere er forsynet med en chip som er kodet for den enkelte kunde ift. hvilken type affald den indeholder. Hver container vejes individuelt inden det læsses op i bilen. Det sikrer, at der ikke tømmes to containere oveni hinanden og to forskellige kunders affald blandes sammen. Ingen skal jo betale for andres affald, forklarer Hanne K. Rasmussen.
Også snerydning
I de senere år har firmaet ryddet sne for Vejdirektoratet, og nu har man også fået lavet en aftale med Svendborg Kommune om snerydning på udvalgte steder i kommunen.
– Vi vil naturligvis gerne have, at vores biler gør mest muligt gavn så mange timer i døgnet som muligt. Så de to ruter vi har indgået aftale med Svendborg Kommune om at holde fri for is og sne om vinteren, er med til at vise, at vores virksomhed spænder bredt, siger Børge K. Jørgensen og tilføjer, at han faktisk var ude at salte i morges i en af de velkendte orange lastbiler.

ekj-renovation.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php