Er du ven med et barn?

29. november 2017

voksenven.dk

 

AF SUSANNE RIBER

 

Oliver 9 år er spændt, i dag skal han mødes med sin gode ven Klaus. Oliver har pakket sin lille rygsæk med madpakke og drikkedunk, for i dag skal han og Klaus på fisketur til Ollerup sø. Oliver har aldrig prøvet at fiske, men han er vældig nysgerrig på det, for Klaus har fortalt om sine mange fisketure og de store fisk, han har fået på krogen.

Klaus er Olivers voksenven, de har snart kendt hinanden i et år, og de ses næsten hver uge. I dag skal de så på fisketur, men ellers tager de ofte hen på skolens boldbane og spiller fodbold eller basket, og nogle gange tager de bare hjem til Klaus og hans kone og spiller kort, snakker og spiser boller.

Oliver bor alene med mor, han har ikke kontakt til sin far, og bedsteforældrene bor langt væk. Derfor har Oliver fået en voksenven, og Klaus er efterhånden blevet en vigtig person i Olivers liv.

Børns Voksenvenner (BV) formidler kontakt mellem børn og voksne. Børn fra familier med f.eks. et spinkelt netværk, skilsmisse, tilflyttere eller der mangler bedsteforældre. Det er oftest enlige mødre, som gennem BV kan give deres barn mulighed for voksen kontakt, en kontakt som ofte udvikler sig til åre lange venskaber. 

Børns Voksenvenner har lokalforeninger i hele Danmark og også i Svendborg. Her arbejder man seriøst og grundigt med at matche barn og voksen, et arbejde der tager uger og måneder, og som følges op af erfaringsudveksling og fælles aktiviteter for børn og deres voksenvenner i lokalområdet. I Svendborg er der pt. 17 venskaber, og de fleste børn er i alderen 7-8 år. Den typiske voksenven er enten ung midt i 20’erne eller over 45år og med et overskud og indsigt i samvær. Det er voksne som vælger noget fra i deres liv for at påtage sig denne rolle, men som også får meget igen i venskabet med et barn.

Nu kommer Klaus for at hente Oliver, og sammen kører de til Ollerup sø. Klaus har to fiskestænger med og han viser Oliver hvordan krogen bindes fast med en særlig knude. De kaster snøren og trækker ind, og ind i mellem spiser de kiks og drikker saftevand. Efter flere timer ved Ollerup sø og en enkelt lille fangst går det hjemad. Oliver har haft en dejlig dag og i morgen i skolen, vil han fortælle om turen til Ollerup sø.

Ensomhed, isolation og mangel på voksen kontakt kan afhjælpes gennem BV, men det er ikke et hurtigt fiks, hverken for barn eller den voksne. BV arbejder grundigt med at barn og voksen matcher hinanden, den voksne skal kende opgavens alvor, og barnet skal opleve et behov.

I Svendborg kan BV kontaktes på svendborg@voksenven.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php