Guldsmed med høj kvalitet, god service og værkstedshumor

29. november 2017

(Foto: Jens Johansen/Pind J. Design)

 

Hos Pind J Design i hjertet af Svendborg får man både smykker, håndværk og troværdighed.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er ikke tilnærmelsesvis nølen i svaret, da jeg spørger guldsmed Thomas Pind Jørgensen om nethandlen en dag overtager den fysiske butik på hjørnet af Gerritsgade og Gåsestræde i Svendborg.
– Den fysiske butik lukker aldrig, lyder det overbevisende fra guldsmeden. Hustruen Christina Pind Jørgensen nikker samtykkende. Begge er de med til at tegne en virksomhed, som ligger i absolut højeste karat af guldsmede med eget værksted i Danmark. Og selvom nethandlen i dag sætter sig mere og mere på markedet, ser hverken Christina eller Thomas Pind Jørgensen det som et faremoment for forretningen. Tværtimod ser de det som en medspiller.
– Vi har en yderst velfungerende nethandel af vores produkter i Pind J Design, og der er ingen tvivl om, at nethandlen boomer i disse år. Men der er nogle helt elementære ting man aldrig kan konkurrere med i forhold til den fysiske butik. Vi har en ’levende’ forretning, forstået på den måde, at service er et begreb vi sætter meget højt, og som ikke kan omsættes til klik på musen. Folk vil gerne se og mærke servicen. Vi har kunder som kommer her til vores guldsmedeforretning i Svendborg fra hele landet, hvor de lige så godt kunne købe det de ønsker i vores nethandel. Men de vil gerne have den ægte oplevelse – autenciteten af at få lov at se guldsmedeværkstedet, hvor smykker bliver designet og lavet, ure repareret og hvor her både er en armbolt og duft af gasbrænder, fortæller Thomas Pind Jørgensen.

Autentisk værksted
Pind J Design er en virksomhed i fremdrift. Heri hersker der ingen tvivl. Siden sommerferien har man ansat fire nye medarbejdere, som gør, at mandskabsstyrken nu er på 23. På 1.salen ligger guldsmedeværkstedet, som faktisk er en af de største i landet, og har ikke mindre end ni guldsmede beskæftiget. Når man kommer ind på værkstedet bliver man straks overbevist – det her er ægte håndværk. Duften og atmosfæren er præcis som den skal være. Alle er koncentrerede om det fine håndværk og her er plads til ægte værkstedshumor.
I det bagerste hjørne sidder Jan Christensen. Han er urmageren på værkstedet, for sådan en har de nemlig også hos Pind J design. Før i tiden sendte man ure som skulle til reparation ud af huset, men det gør man ikke længere. Nu er det Jan som styrer den afdeling. Og det gør han med stor præcision. Det kræver nemlig nogle helt særlige kundskaber at være faguddannet urmager.

– Som udgangspunkt kan vi lave det hele her på værkstedet. Og det er en helt utrolig tilfredsstillelse at kunne være urmager sammen med alle disse guldsmede, smiler Jan Christensen og sender et kærligt blik rundt i værkstedet. Han kom til for to år siden og det har bestemt været et aktiv at få ham ind i huset. Det er nemlig ikke sjældent, at man oplever at få ure ind, som har været i hænderne på ikke-faglærte urmagere – og det skal man holde sig fra.
– Jeg kan kun anbefale at komme herind til os med sit ur – også selvom det kun er for at få skiftet batteriet. Der er flere små vigtige detaljer man skal være opmærksom på, som jeg straks ser, hvis uret har været i de ’forkerte’ hænder. Det sker ikke hos os, siger Jan Christensen.

Flere kvadratmeter
I dag har Pind J Design butikken i gadeplan og værkstedet på 1.etage, men pladsen er blevet for trang for den ekspanderende Svendborg-virksomhed. Muligheden for at flytte til andre lokaler er ikke en løsning man har overvejet hos Pind J Design, så i stedet udvider man med 190 m2 i samme hus.
– Vi har fundet en helt fantastisk løsning, som gør, at vi nu får den plads som er nødvendig for at virksomheden kan vækste yderligere. Det er afgørende for os at ligge hvor vi gør. Svendborg har et enestående butiksmiljø, som mange udefra kommer for at opleve. Vi har kunder som kommer langvejs fra og laver en udflugt ud af at komme til Svendborg. Måske er det en kunde, som skal tale med en af guldsmedene om et smykke de er ved at få lavet, og som kombinerer besøget hos os med en tur gennem byen med frokost på en af de mange hyggelige steder vi har. For os er det vigtigt at underbygge det lokale fundament og medvirke til at gøre byen til noget ganske særligt, siger Christina Pind Jørgensen.

 
Det unikke smykke
Pind J. Design Guldsmedie er grundlagt i 1985, med speciale inden for guld/sølv reparationer, samt specielopgaver. I forretningen sælges smykker og ure fra et bredt udvalg af danske, samt et antal eksklusive udenlandske leverandører.
– Vi lægger stor vægt på troværdigheden i det vi sælger i butikken og laver på værkstedet. Det hele er samlet i huset. Vi fremstiller selv vores smykker, og ikke i østen, siger Christina Pind Jørgensen og kommer med et eksempel:

– Vores smykker bliver designet og lavet efter ønske. Ofte har vi arvestykker som laves om til et personligt smykke, så affektionsværdien bevares. I mange tilfælde er det slet ikke så dyrt, som man tror. Folk kommer selv med deres smykke og således med det guld, sølv og ædelstene de ønsker lavet til et nyt smykke. I princippet er det i sådanne tilfælde kun arbejdslønnen man betaler for, forklarer hun.
Når man ønsker at få lavet et personligt smykke ud af mormors vielsesring, starter man med en dialog med guldsmeden om, hvordan smykket skal se ud. Der laves en skitse og guldet eller sølvet smeltes om til det nye smykke.
– Det giver os mulighed for at yde vores kunder en helt særlig service, som rigtig mange sætter stor pris på, siger Christina Pind Jørgensen.

Mangfoldigt udvalg af smykker og ure
Der kommer jævnligt nye produkter i guldsmedeforretningen, hvor man kan finde smykker lige fra Julie Sandlau til Georg Jensen. Og der er også mange nye spændende kollektioner at gå på opdagelse i. Christina Pind Jørgensen fortæller om nogle af mærkerne i butikken:

– Line & Jo er et ret anerkendt mærke på Sjælland, som nu åbner op for deres smykker på Fyn og i Jylland. De er kendt for deres asymmetriske smykker, hvor man eksempelvis kan købe én ørestik istedet for to, og hvor kvaliteten er helt i top. Vi har smykkerne fra Line & Jo i både sølv og guld.

Til den modebevidste kvinde, som ønsker at udtrykke sin individuelle stil, har vi unikke smykker fra danske Spirit Icons. De kommer nu også med en kollektion i guld, som vi forventer os rigtig meget af, da deres serie i sølv blev noget af en bestseller.

 

Georg Jensen er et tidløst og gennemført design, som vi er utrolig glade ved at kunne tilbyde vores kunder. Her til jul kommer de velkendte og klassiske Marguerit smykker med en brilliant i midten. De er helt utrolig flotte.

I mere end 25 år har Mads Ziegler designet smykker som appellerer til kvinder i forskellige livsfaser, stemninger og anledninger. Serien Carnival, som er inspireret af middelalderens overdådige karnevaller i Venedig, byder på en maskerade af elegante ædelsten og kulturperler – som du kan sammesætte præcis som du ønsker, alt efter hvordan det skal matche dit tøj og humør. De er meget populære hos os.

 

Som noget helt nyt får vi smykker fra ID-Fine, som er i samme hus som Julie Sandlau, og som fremstilles i sølv og sølvforgyldte smykker. Det er et smykke i et prisniveau hvor alle kan være med, og henvender sig primært til den yngre kundegruppe.
Og så må vi ikke glemme vores Shop ‘n shop fra Kranz & Ziegler, hvor man selv kan åbne skuffer og ‘pille og mærke’ smykkerne.

 

På ursiden kan vi præsentere nye ure fra Garmin og det danske urbrand ORLO, som er designet på Tåsinge. Og så har vi et bredt udvalg af det verdenskendte urmærke Seiko, som er kendetegnet ved at producere ure af høj kvalitet og funktionelt design. De fås både i børneure og helt oppe i den dyrere klasse med Astron ure, som er et ur med ekstremt avancerede funktioner, som for eksempel at urværket er styret af satelitter, så uanset hvor du befinder dig i verden, så stilles uret efter den rigtige tid på det pågældende sted, fortæller Christina Pind Jørgensen.

pindj.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php