Verdenskendt arkitekt tegner nyt boligbyggeri på Svendborg Havn

4. december 2017


Nyt boligbyggeri på Jessens Mole kan komme til at se således ud.

 

Henning Larsen Architects A/S og ES Ejendomme i samarbejde om Jessens Mole-projektet


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De færdige skitser og illustrationer for nyt boligbyggeri på Jessens Mole ved Svendborg Havn er nu offentliggjort. Det bliver Henning Larsen Architects A/S som skal stå for arkitekturen og det lokale arkitektfirma C & W Arkitekter A/S der er udnævnt som lokal rådgiver på det kommende boligprojekt, der såfremt der gives byggetilladelse, kan stå færdigt i 2019.
– Vi er stolte over at kunne offentliggøre valget af Henning Larsen Architects A/S som det arkitekthus, der er udpeget til at tegne det kommende boligbyggeri på Jessens Mole. Samarbejdet har været i gang siden april måned, og vi er kommet langt, lyder det fra ES Ejendomme’s direktør Sten Klarskov.

 

Lokalt arkitektfirma indover
Det prisvindende og verdenskendte arkitekthus, Henning Larsen Architects A/S, har siden 1959 skabt en lang række spændende bygningsværker i både indland og udland. Som eksempler på deres arbejde herhjemme kan det karakteristiske Kongelige Teaters Operahus på Holmen i København, Carlsberg Glyptoteket og boligbyggeriet Bølgen ved Vejle nævnes.
Henning Larsen-partner og arkitekt MAA Lars Steffensen har det overordnede ansvar for arkitekturen samt at sikre, at byggeriet falder naturligt ind i det eksisterende miljø på havnen.
Som tovholder har man udpeget svendborgvirksomheden C & W Arkitekter A/S, og det er en god beslutning, mener Sten Klarskov;
– Vi har stor gavn af deres kendskab til de lokale forhold og deres brede, mangeårige erfaring, siger han.

 

Unikke lejligheder
Der opføres 37 helt unikke ejerlejligheder, idet ikke 2 boliger indrettes ens. Størrelsen på boligerne vil ligge fra ca. 100 m2 til over 200 m2 med antal beboelsesrum fra 3 og op til 7. Grundplanerne vil variere, og udseendet og sammensætningen af inventaret i ejerlejlighederne vil være forskellig.
Købes en lejlighed som et projektsalg, vil køber kunne have indflydelse på valg af fx køkkenindretning, klinker, gulve og sanitet samt vælge ud fra et stort tilvalgsprogram. Så der bliver god mulighed for at kunne sætte sit helt eget personlige præg på ejerlejlighedens udtryk og indretning.

Det er ES Ejendommes ønske at kunne tilbyde helt enestående boliger på Svendborgs havnefront med standarder, der ikke hidtil er set på Sydfyn, hverken hvad angår beliggenhed, indretning eller materialevalg, forklarer Sten Klarskov og fortæller, at ejendommen udstyres blandet andet med elevator, aflåst parkeringskælder til både biler og cykler, depotrum til alle lejligheder, cykelværksted og et hyggeligt fælles gårdmiljø.
Alle ejerlejligheder får minimum to altaner, og penthouselejlighederne har desuden en stor tagterrasse.
 

– Med de eksklusive boliger får du nu en enestående mulighed for at bo på Svendborgs eftertragtede havnefront – helt tæt på vandet i hjertet af Svendborg. Selv fra stuelejlighederne får du udsigt over Svendborg havn og sundet, som også kan nydes fra rummelige, private tagterrasser og altaner, siger Sten Klarskov.

Arkitekturrådet har ikke set projektet
Arkitekturrådet har været indover forløbet om udvikling og boligbyggeri på Jessens Mole, og har nikket godkendt til rammerne for højden på byggeriet for et år siden i forbindelse med en lokalplan justering. Formand for Arkitekturrådet i Svendborg, Ole Østergaard, oplyser til mitsvendborg.dk, at det nu offentliggjorte projekt ikke har været fremlagt Arkitekturrådet, og at han ser det første gang på faa.dk.
– Det undrer mig, at et så afgørende projekt for starten af ny boligbebyggelse på Svendborg Havn, ikke har været fremlagt Arkitekturrådet, og jeg mener der stadig ligger en opgave for kommunen i at se dybere i projektets arkitektoniske kvalitet selvom det rent teknisk holder sig indenfor lokalplanens bestemmelser, siger Ole Østergaard til mitsvendborg.dk.

I løbet af 2. kvartal 2018 offentliggøres salgsmateriale og information om priser på de enkelte ejerlejligheder. Her startes projektsalget samtidig op.
Medio / ultimo 2019 vil de første familier kunne flytte ind, såfremt der gives bygetilladelse til projektet af Svendborg Kommune.

Projektet opdateres løbende på hjemmesiden www.esejendomme.dk, hvor man også kan læse mere om det kommende byggeri.
Interesserede kan via hjemmesiden desuden tilmelde sig nyhedsbrev og modtage løbende opdatering vedrørende projektet. 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php