25 år med et ambitiøst hyggekor

14. december 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvis man lytter godt efter, så vil man høre smuk korsang hver mandag, når man passerer aktivitescentret på Thurøhus. Det er nemlig her Thurø Sangkor samles for at øve nyt og gammelt repertoire. Her forløber en typisk øveaften med opvarmning over et par højskolesange, hvorefter der arbejdes koncentreret med indstudering eller afpudsning af nye sange. Ind imellem en kaffepause, hvor det sociale fællesskab er i fokus, inden aftenen sluttes af med flere sange fra repertoiret. 
– At synge i kor er meget givende – efter 2,5 times sang, går medlemmerne opløftet hjem, fortæller Svend Jensen fra Thurø Sangkor

 

 

25 års jubilæum
Det var i 1991, daværende musikskoleleder Bente Juhl, tog initiativ til fællessang på Thurø Kro. Dette initiativ udviklede sig hurtigt til flerstemmigt korarbejde, med en masse sangglade medlemmer, ledet af skiftende korledere. I 1992 var Thurø Sangkor født.

25 års jubilæet i år blev markeret med en intern kulturdag den 18.november på Ryslinge højskole, hvor foredrag, korsang, frokost og kaffebord.

- Det var en rigtig dejlig dag, hvor medlemmerne af Thurø Sangkor fik en god oplevelse, siger Svend Jensen og tilføjer, at Thurø Sangkor er et 4 stemmigt voksenkor med ca. 40 medlemmer, der kommer fra hele Svendborg-området, og at korets dirigent i dag er japanske Tomomi Mizutani, der er studerende på Den Frie Lærerskole i Ollerup.

 

Ikke plads til flere..
Thurø Sangkors motte lyder: ‘et kor med ambitioner og hygge’. Mottoet forklarer næsten sig selv; at der tilstræbes korsang med god kvalitet, uden at ambitionerne løber løbsk.  

– Det sociale fællesskab har et stort rum – både på øveaftener, og når lejlighed byder sig, siger Svend Jensen og fortæller, at med korets 40 medlemmer, og begrænsede fysiske rammer, er der ikke plads til flere.
– Dog kunne et par tenorer måske klemmes ind, smiler Svend Jensen.

Op til denne jul har koret sunget advent ind ved Thurøhus venners søndagscafé, og deltager med Christmas Carols ved musikgudstjenesten: 9 læsninger i Fredens kirke, søndag d. 10. dec.

Første arrangement i 2018 er en kombineret koncert og syng-sammen aften, mandag d. 12. marts på Bergmannhus.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php