Fællesspisning, politikertræf og smukke skorstene

16. december 2017

Godt og vel 80 thurinere var mødt op, for at debatere øens brændpunkter til politikertræf på Bergmannhus.

 

AF LONE HOLM JACOBSEN, formand Bergmannhus

 

Om en måneds tid står vi igen ved et årsskifte, og på Bergmannhus har det været et begivenhedsrigt år. Renoveringen og istandsættelsen af huset tog rigtig fart i starten af sommeren, men vejrguderne var ikke rigtigt med os. Derfor blev vi ikke som forudsagt færdige i august, som vi havde håbet. Imidlertid er der sket mange positive forandringer ved huset. Indvendig har vi nu fået sikret de elektriske installationer, som var til nogen bekymring – især i arkivet, der huser uvurderlige gamle papirer og klenodier.
I underetagen har vi fået installeret en foldedør og to smukke franske døre ind til pejsestuen og legestuen, så der nu er mulighed for at afholde forskellige aktiviteter uden at forstyrre hinanden. Der er også sat nye cafelamper op, så der er bedre lys over de aktiviteter, der foregår.

På husets yderside er der nu lavet en del murer- og træ- og malerarbejde. Læg f.eks. mærke til vore nye smukke skorstene og træskærerarbejdet på tagets udhæng. Man kan sagtens forestille sig, hvordan husets ydre kommer til at se ud, når det endelige maler og murerarbejde bliver færdiggjort i foråret. Det bliver en perle i bymidten! Vi håber på et tørt og solrigt forår.

Alle disse aktiviter kan vi takke A.P. Møller og Hustru Chastine Mc Kinney Møllers Fond til almene Formaal for, der donerede os 1 mio. kr. i november sidste år. Vi er utrolig taknemmelige for denne fondsudbetaling, der i den grad har gjort vores projekt muligt og som vi betragter som en blåstempling af projektet.

Vi har i efteråret modtaget endnu to fonde. Et fra SEF på 25.000 kr. der er øremærket til et terrasseanlæg i haven foran cafeen og et fra Fionia-fonden på 75.000 kr. der er øremærket til ny gulvbelægning i stueetagen. Vi er stolte og taknemmelige for den opbakning og hjælp, disse fonde har ydet os.

Der har i løbet af året været stor aktivitet i huset. Foruden vore faste ugentlige spilleklubber og legestuen onsdag, har huset været benyttet til hyggelige kaffearrangementer på søndage, hvor mange har hygget sig med kaffe, hjemmebagt kage et spil eller en snak. Der har været spisearrangementer for singler, en stor succes. Der har været foredragsaftener og musikarrangementer og i forbindelse med valget havde vi et politikertræf, hvor ca. 80 thurinere viste stor spørgelyst og øens brændpunkter blev debatteret.

I dette nummer af Thurineren kan man finde Bergmannhus´s aktivitetskalender for foråret lige til at tage ud og hænge op. Man vil også kunne orientere sig om vore aktiviteter på hjemmesiden www.foreningenbergmannhus.dk I foråret vil der fortsat være vore populære kaffearrangementer og fællesspisning, samt foredrags-og musikarrangementer. Så mød op og få en god oplevelse.

I foreningen Bergmannhus er der nu 837 husstande indmeldt. Man kan fortsat blive medlem ved f.eks. at melde sig til vores kasserer Mogens Grønning på mail mogens5991@live.dk eller tlf 20215389. For os er det naturligvis en dejlig opbakning og også en vigtig opbakning for huset, da vi jo fortsat selv skal oppebærer de faste udgifter, der er til driften af huset, dvs. vand, varme, elektricitet og andre forefaldende udgifter. Det er det vore medlemskontingenter på 50 kr. går til. I løbet af året har vi også fået mange nye medlemmer på vores facebook side; Foreningen Bergmannhus. Vi er oppe på i alt 329 medlemmer af siden. Jeg vil gerne appellere til, at facebook-medlemmer, hvis de ikke er medlemmer af husets forening, også tilmelder sig den af ovenstående grunde.

Vi glæder os nu til vores sidste arrangement i år; Julestuen d.2.december, hvor der er tilmeldt 15 forskellige boder. Vi har allerede gjort det til en tradition at afholde dette hyggelige arrangement. Hvis du ikke nåede det i år, så hold øje med kalenderen næste år.                      

 

God jul og godt nytår fra Foreningen Bergmannhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php