Bilfrit torv – ja tak!

17. januar 2018

By og Land- Sydfyn hilser nye aktiviteter velkommen på Torvet i Svendborg
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

LÆSERBREV AF: RUDI RUSFORT KRAGH, Formand for bestyrelsen, By og Land- Sydfyn

 

Det er med glæde at Foreningen By og Land-Sydfyn erfarer, at et flertal i Svendborg Byråd nu er parat til – med års forsinkelser – at gøre byens torv til en attraktiv plads, fri for parkerede biler.

De sidste par år har med al tydelighed vist, at biler på Torvet skæmmer den byrumsoplevelse, Svendborg faktisk har, og som kan blive endnu bedre til glæde for byens borgere og besøgende.

Undersøgelser viser, at parkeringsforholdene i byen – også uden Torvet – er i top, når der sammenlignes med andre byer. De er både bynære og tilgængelige. Byens nye borgmester har desuden udtrykt vilje til at skaffe flere parkeringspladser i torvets nærhed end der i dag er på Torvet. En forbedret tilgang til torvet fra parkeringen i Hulgade bør tillige prioriteres højt. Forhold der vil fastholde og udvikle midtbyens liv.

By og Land-Sydfyn mener, at et bilfrit torv skal tilrettelægges på en sådan måde at der både er aktivitet på torvet og samtidig imødekommer de behov et aktivt handelsliv i midtbyen måtte have, både nu og i fremtiden.   

Det er vigtigt, at Torvet bliver en plads, som det er en oplevelse at komme til, både visuelt og med hensyn til aktivitet. Torvet kan forskønnes, og By og Land-Sydfyn hilser den foreslåede borgergruppe for aktiviteter på torvet velkommen.

At foreningen mener dette er der intet nyt i. Gennem mere end en generation har By og Land-Sydfyn argumenteret for at gøre midtbyen bilfri, inkl. Torvet og Ramsherred. Vi støttede derfor også da Byrådet i 2011 besluttede en arkitektkonkurrence for midtbyen, som indeholdt en forskønnelse af Torvet.   Den udvikling, der nu politisk er lagt op til, ligger altså helt i denne tråd. 

Derfor er det glædeligt at et flertal i Byrådet nu tager initiativ til at lette Torvet for bilerne, så andre borgernære aktiviteter kan komme til. 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Svendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php