Drømme, bæredygtighed og en god lokal bank

4. februar 2018

Jane Printzlau fra Andelskassen i Svendborg er klar til at byde indenfor i Sundhøj Energihus.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Andelskassen Svendborg tør gøre en forskel, kigger unge førstegangskøbere i øjnene, stiller krav og bruger Sundhøj Energihus proaktivt.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det var med bævrende knæ og en drøm om at skabe en tilværelse i det, som kunne blive drømmehuset på landet, at 28-årige Maria Wedel Madsen og 26-årige Sebastian Kolhorn som førstegangshuskøbere trådte ind ad døren til Andelskassen i Det Gule Pakhus på havnen i Svendborg. Forventningerne lå på et meget lille sted for det unge par, som begge var under uddannelse og på SU, men behovet for et huslån til at realisere drømmen om at flytte fra det indre København til et liv i en landejendom i Sandager ved Gislev på Fyn vægtede højere end frygten for et nej fra banken.

Fælles tillidsforhold
Jane Printzlau er kunderådgiver i Andelskassen i Svendborg. Det var hende, det unge håbefulde par skulle mødes med. Mange bankrådgivere ville ganske sikkert være skeptiske og tænke på røde tal på bundlinjen, i forhold til at yde et lån under de forudsætninger,
men ikke Jane Printzlau. Hun så de to unge førstegangshuskøbere direkte i øjnene, og med tiltro til det unge pars ansvarsbevidsthed i at indfri deres drømme gjorde hun det, som er en del af Andelskassens værdisæt: at lytte, finde løsninger og sige tingene ligeud som de er.
– Det handler om at skabe et solidt fælles tillidsforhold og se det enkelte menneskes behov, samtidig med at sige fra og til og advare, når drømmene bliver for kostbare. Det er hele kernen i vores måde at drive bank på. Vi siger hverken ja til et lån for at sige ja eller nej for at sige nej. Vi vurderer kundernes forhold nøje, siger Jane Printzlau.
Med fælles hjælp er slutsedlen nu underskrevet, og Maria Wedel Madsen og Sebastian Kolhorn kan se frem til at flytte fra storbylivet og ind i deres nye hjem.

De bævrende knæ faldt til ro, og forventningen om et afslag fra banken blev vendt til en tro på fremtiden for det unge par.

– Det er skønt, at Andelskassen i Svendborg – vores lokale bank, vurderer os som de mennesker, vi er, og ikke kun ser på vores økonomi, smiler Maria Wedel Madsen. Hendes forlovede nikker samtykkende.
– Det er rart, at vi her får en snak om, hvem vi er som par, at vi tænker over tingene og at vi har nogle menneskelige værdier, supplerer Sebastian Kolhorn.

 

Bæredygtige tanker og økonomiske løsninger
Andelskassen Svendborg er GO2Green partner – et lokalt klimainitiativ, hvis partnere arbejder for at reducere energiforbruget og skabe grønne jobs.
– Det giver god mening for os, at være med i GO2Green, hvor vi bl.a. i Sundhøj Energihus på Tåsinge arbejder proaktivt på at finde grønne, innovative og økonomisk bæredygtige løsninger for og med vores kunder, oplyser Jørn Hjalmar Andersen, som er filialdirektør i Andelskassen Svendborg. Han bor selv på Tåsinge, hvor han som borgerrepræsentant sidder i styregruppen af Sundhøj Energihus.

Det gav derfor særlig god mening for Jane Printzlau at invitere det unge par med i Sundhøj Energihus på Tåsinge som inspirationskilde for den energirenovering, de skal i gang med i huset i Sandager. Sundhøj Energihus fungerer nemlig som ’grønt forsamlingshus’, udstillingsvindue og eksperimentarium for energirigtige løsninger fra kælder til kvist.
– Det unge par er bevidste om bæredygtige løsninger, og de vil vælge materialer, som ikke behøver det store vedligehold, og som ikke lægger deres budget ned. Vi tilbyder energilån, som bruges specifikt til energibesparende foranstaltninger i boligen, og med vores GO2Green netværk og Sundhøj Energihus kan vi vejlede og hjælpe med at træffe de økonomisk rigtige beslutninger, forklarer Jane Printzlau.
Sebastian glæder sig over, at den lokale bank bakker op om lokale projekter. Det oplever man slet ikke i storby-banker, er deres erfaring.

– Det giver god mening, at den lokale bank tager ansvar for lokalsamfundet. Ved at hjælpe unge mennesker som os selv tilbage til landet, styrker de også lokalsamfundet, og derved banken selv, siger han.
Jane Printzlau er glad ved at kunne hjælpe med at det er de økonomisk rigtige beslutninger der træffes.
– Hvis jeg havde den mindste tvivl, havde jeg ikke sagt ja. Jeg tror på, at I kan, siger hun.


Du kan møde Andelskassen Svendborg og GO2Green på boligmessen i SG Huset den 24.-25. Februar, hvor de deler en stand.

andelskassen.dk/fyn/svendborg/

 

ANNONCETILLÆG

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php