Frisør er mit liv

7. februar 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Essen, smedjens ildsted, hvor jern og metaller blev opvarmet til bearbejdning, er her stadig og fortæller historien om husets fortid som smedeværksted. I dag er det ‘hårsmede’ som udfolder deres kreative håndværk i de rustikke omgivelser i Kullinggade 1B, hvor Hårsmedien ligger og har gjort det i 10 år.
Hvor det i tidernes morgen var smedemester Christoffersen der var chefen på værstedsgulvet, er det i dag frisør Winnie Kallesøe som siden januar 2008 har drevet frisørsalon i huset. Hun købte stedet efter her havde været restauration i en årrække, og byggede det hele om til en moderne frisørsalon med respekt for husets historie.
– Jeg kan ikke forestille mig, at min forretning skulle ligge andre steder i byen end her midt i latinerkvarteret med havnen på den ene side og middelalderbyen på den anden. Området emmer af historie, og faktisk har jeg aldrig i mine 25 år som frisør oplevet et sted med så mange drop-in kunder som her, fortæller Winnie Kallesøe.

Mange elever
Marco Polo, hed restauranten, som lå her inden Winnie Kallesøe købte stedet og indrettede det til frisørsalon. Faciliteterne var perfekte. Køkkenet blev ombygget til personalerum og en særskilt afdeling, hvor der kan blandes hårfarver og arbejdes med de kemikalier som er i frisørbranchen. Det kræver udsugning, hvilket også var etableret fra køkkentiden.

- Min mand Carsten har hænderne rigtig skruet på, så inden vi så os om, havde vi en flot salon at rykke ind i, smiler Winnie Kallesøe som dengang havde en selvstændig frisør mere med i forretningen. Alt var klappet og klar – og så kom finanskrisen!
– Det var selvfølgelig ikke helt forventet og kom ret ubelejligt. Men jeg er ikke typen der lader mig slå ud af sten på vejen, så i stedet for at skære ind til benet valgte jeg at arbejde mig ud af krisen, fortæller Winnie Kallesøe som samtidig valgte en strategi med at tage mange elever ind. Det er på 10 år blevet til fem unge mennesker, som er blevet udlært hos Winnie i Hårsmedien.
– Vi er i dag to elever og fire frisør-assistenter i salonen. Og til sommer sender vi Louise Iversen, som er udlært her, og vores ene elev Janus Iversen afsted til VM i Paris, hvor de skal deltage i OMC Hairworld – en konkurrence i frisør-skills, hvor der deltager frisører fra hele verden, siger Winnie Kallesøe med stolthed i stemmen.
– Det er blandt andet sådan noget som gør, at jeg aldrig bliver træt af mit arbejde, siger hun med et glimt i øjet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Svendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php