Hvor længe tør du vente?

8. februar 2018

 

Efter den 25.maj klapper fælden, hvis man som virksomhed eller forening ikke har styr på sine persondata

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Det er en stor misforståelse at tro, at Persondataloven og Persondataforordningen kun gælder for offentlige myndigheder og helt store virksomheder. Alle virksomheder – uanset størrelse og branche, skal inden den 25.maj i år have styr på sine persondata. Og har du ikke styr på tingene, så vanker der store bøder.
Det er altså vigtigt, at man kender de nye regler og tager dem alvorligt. Når de nye regler er trådt i kraft til maj, så vil bødeniveauet for overtrædelse af Persondataforordningen stige markant. Der er således sat et øvre niveau for bødestørrelsen på 20 mio. euro.

 
Hvad handler det om?
Tove Dahlmann har virksomheden TD Consult. Hun har mange års erfaring i administrative opgaver, og har ladet sig certificere indenfor persondatabeskyttelse.

– Det er et meget komplekst emne, som kan være vanskeligt at sætte sig ind i. Så derfor tilbyder jeg min assistance til at få et overblik, om alt er i orden ude i virksomheden inden maj, siger Tove Dahlmann og tilføjer, at Persondataloven som hovedregel gælder for al behandling af personoplysninger. Det såvel elektronisk (på pc, smartphone m.v. og som manuel form (dokumenter).
Persondata omhandler blandt andet:
• Hvilke oplysninger behandler I om personer, og hvem deler I dem med?
• Opbevarer og hoster I selv jeres data, eller bruger I cloudløsninger, og hvor er jeres data egentlig henne i verden?
• Giver I registrerede personer de oplysninger og rettigheder, som de skal have?
• Hvad er jeres ret til at behandle persondata, har I fx fået samtykke af jeres medarbejdere, og skal jeres behandlinger anmeldes til Datatilsynet?

 
Få styr på tingene nu!
Hvor skal man starte, og hvor skal man slutte? Det er næsten ikke til at overskue. Men man skal ikke gå i panik, selvom uret tikker .. Tove Dahlmann ved, at rigtig mange virksomheder får brug for hendes assistance, så hun har været på forkant, og sammensat nogle persondatapakker udfra virksomhedens størrelse.
– Den lille pakke til 2.000 kr. er en ‘start-up-session’, hvor jeg tager et møde med virksomheden, og fortæller, hvad man skal i gang med. Den er vigtig at starte med, om man er en lille enkeltmandsvirksomhed eller en virksomhed med flere hundrede medarbejdere, siger Tove Dahlmann, og anbefaler at gå ind på hendes hjemmeside tdconsult.dk og læse mere.
– Vent ikke for længe. Arbejdsgange og processer skal gås igennem og det sker ikke fra den ene dag til den anden, der er ikke lang tid tilbage, så hver dag tæller, advarer Tove Dahlmann.

Du kan kontakte Tove Dahlmann på tlf. 40 25 46 26 eller via tdconsult.dk

 

ANNONCETILLÆG

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Svendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php