Arne B er på benene igen

16. februar 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når mange pensionister ytrer at de aldrig har haft så travlt, efter de stoppede på arbejdsmarkedet, så er der noget om snakken. Det er i hvert fald det jeg oplever, da jeg står i baren på Arne B, og venter på at tale med Grethe og Claus Holmkvist. Egentlig skulle de stadig nyde deres otium på sejlbåden i det sydfranske, hvor de for tre år siden hentede båden og valgte pensionisttilværelsen efter 30 år som restauratører på Arne B. I stedet er Claus ved at fikse et køleagregat i køkkenet og Grethe har lige bonet dansegulvet. De er nemlig tilbage bag rorpinden på det populære værtshus og spillested i Vestergade.

God lyd og scene
Byens kulturliv led et ordentligt slag, da meldingen kom lige inden jul, at Mads Wellejus og Peter Hartvig måtte lukke og slukke efter tre år som restauratører på Arne B. Et tab som ville betyde, at byen manglede et sted med koncerter i mindre størrelse, og med en af byens bedste scener. For selvom Svendborg lægger navn til mere end 750 koncerter om året, så er det ganske få steder, hvor der som på Arne B, er ordentlige regulære sceneforhold.
– Vi var nødt til at gøre noget, og i første omgang bliver det så med os tilbage bag baren, siger Claus Holmkvist som ejer stedet sammen med hustruen Grethe. En beslutning som mange sætter stor pris på. En af dem er Pia Blohm fra Giant Steps – foreningen for jazz- og verdensmusik i Svendborg, som siden 2000 har afholdt koncerter for både både danske og internationale kendte kunstnere på Arne B.
– Det var årets bedste nyhed. Nu kan vi fortsætte med vores koncertprogram i de fantastiske rammer som er på Arne B, siger en glad Pia Blohm og fremhæver de gode scene og lydforhold på spillestedet.
– Lyden er virkelig god på Arne B. Det hører vi fra både publikum og musikere, som også fremhæver den tætte og intime stemning, man har på stedet, fortæller Pia Blohm.
Giant Steps afholder ca. 40 koncerter om året, hvilket bringer omkring 2000 mennesker gennem døren på Arne B.

 

Bredt musikprogram
Både Giant Steps og Folk for Folk, som også har et fast tilhørsforhold med koncertprogram på Arne B, var hurtige til at melde sig under fanerne, da stedet skulle have en ’make-over’.
– Både Claus og jeg er utrolig taknemmelige over den hjælp vi har fået. Herfra skal lyde en kæmpe tak til alle de frivillige, som har hjulpet os, siger Grethe Holmkvist som glæder sig til at åbne stedet igen.
– Vi vægter mangfoldigheden meget højt på Arne B. Spillestedet er ikke kun en jazz-scene, men et spændende live-sted, hvor her vil være et bredt program lige fra folkemusik til rockkoncerter – og man kan stadig købe håndmadder her, smiler værtsparret.

 

arneb.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php