Et særligt skær

17. februar 2018

 

AF NANNA GRØNBECH PETERSEN

 

Han bevæger sig med hektiske bevægelser nedad Havnetrappen. Højre hånd knuger hårdt om en genstand, så hårdt, at hans knoer bliver hvide. Februarkulden slår indover ham. Bilerne summer, og det lugter svagt af udstødning, da han når trappens fod. Et stykke før lyskrydset sætter han i løb, og haster over for rødt. Piet må videre, det kan ikke gå stærkt nok. Han søger ned imod havnen. Krydser vejen. Han sætter tempoet yderligere op. Forbi fiskehandleren og skaterområdet. Han er en god løber og når hurtigt Christiansmindestien. Over for roklubben står der et gammelt træ. Piet standser. Knoerne er fortsat hvide, fordi han krammer hånden så hårdt og hemmelighedsfuldt sammen, som rummer den noget ganske forunderligt. Han ser på træet.

Stammen er forholdsvis kraftig, efeu klatrer op ad den. Han dvæler ikke længe ved det, men ser sig til begge sider. Der er ingen mennesker på stien. Med få adrætte skridt er han omme bag træet, og bukker sig. Med den hånd han ikke har noget i, griber han en lille kæp, og tvinger den ned i jorden helt tæt på stammen. Heldigvis er mulden ikke frossen, men tilpas blød, så han kan arbejde den op, han bevæger kæppen fra side til side, så der skabes en lille fordybning. Han bruger venstre hånd til at fjerne en anelse mere af den kolde jord. Derpå åbner han højre hånd og lader noget glide ned i hullet. Et øjeblik er det som et næsten overnaturligt skær, stiger op fra fordybningen. Koncentreret dækker han det lille hul i jorden til med muld og brune blade. Han er tilbage på stien. Man kan se på hans skuldrer, at hans krop slapper mere af nu. Han ser sig igen til begge sider, der er fri bane. Med et gådefuldt blik ser han ud over havet, imens han trækker den friske luft dybt ned i lungerne. Den underlige opgave er endnu ikke fuldbyrdet. Han overvejer næste skridt… 

 

Fortsættes i næste nummer af mitsvendborg.dk – MAGASIN og her på mitsvendborg.dk

 
Forfatter Nanna Grønbech Petersen.
Læs om hendes bogprojekter på bloggen Glasvæggen: blog.ngpart.com
Studerer skrivekunst på Syddansk Universitet. Se bloggen Creative Passion: ngppassion.ngpart.com
Nanna er desuden billedkunstner og er uddannet dekorationsmaler se: ngpart.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php