Hallo fædre

21. februar 2018

 

AF SUSANNE RIBER

 

Fædre i dag er meget engagerede i deres børn liv og er vigtige i forhold til relation, omsorg og udvikling. Tilbud i Svendborg forsøger at imødekomme fædrenes behov for viden og netværk i forhold til far-rollen.

 

I Svendborg og 30 andre kommuner landet over har man fattet, at de fleste nybagte familier består af to personer, ofte en far og en mor, så efter at man i årtier har etableret mødregrupper, laver man nu forældregrupper. Grupper hvor både mor og far er inviteret, men det kan også være mor med en veninde, eller to mødre, to fædre eller regnbuefamilien. Alle familiekonstellationer er velkomne.

Forskere i dag er enige om, at fædre kan give den samme omsorg for børn som mødre, de kan bare ikke føde og amme. Undersøgelser viser at fædres tidlige engagement i børneomsorgen sikrer en bedre far-barn relation senere i barndommen. Fædres involvering og engagement i børneomsorg styrker barnet psykosociale udvikling, og hos børn i skilte familier, hvor de har et velfungerende forhold til deres far, klarer sig bedre. Man kunne blive ved. Alle undersøgelser og forskning peger på, at fars rolle og engagement er vigtig, så hvorfor ikke tænke far ind på sammen måde som mor?

Sundhedsplejen i Svendborg etablerer forældregrupper. Man mødes kl. 16 for at tilgodese arbejdslivet, gruppen mødes allerede under graviditeten, efter fødslen har man børnene med, der lægges op til, at der etableres netværk, og i indholdet forsøger man at tilgodese forskellige behov. Der snakkes, udveksles erfaringer, netværk etableres og der lyttes til fakta om børn og udvikling. Rammer man rigtigt, og vil fædrene deltage?

Mette og Lars har sat sig godt tilrette med lille Ida på 2 mdr. Det er anden gang forældregruppen skal mødes efter alle har født, og i dag skal de høre om kommunikation i familien og om kærlighed og samliv efter fødslen. Lars kommer direkte fra arbejde og er spændt på at mødes med de andre og høre, hvordan de klarer hverdagen, for Lars synes Ida græder meget og hverken han eller Mette får ret meget søvn.

I en TV udsendelse kan vi følge en fædregruppe og se, hvad de laver, når de er sammen. For mig at se er der ikke den store forskel i forhold til det der sker i en mødregruppe. Fædrene går på cafe, løber i skoven med barnevognene, mødes i hinanden hjem, leger med børnene og snakker om børn, manglende søvn, gråd og hverdagen.

Måske handler det ikke så meget om køn, men mere om tradition, indhold og form? Måske forældregruppen skal mødes over en omgang fodbold eller til en grill aften? Måske indholdet skal være endnu mere faktuelt eller måske skal der ikke være så meget program? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php