Tag Scenen tilbage

22. februar 2018

 

AF ANNELINE KÖHLER JUUL, Producent på BaggårdTeatret

 

Når jeg sammen med min datter, ligesom så mange andre familier, sidder og ser X-faktor fredag aften, er det umuligt ikke at blive rørt over alle de mennesker, som stiller sig frem.  Mere eller mindre talentfulde springer de ud i det, løfter deres stemme – og hver eneste bliver i det øjeblik et billede på vor tids store drøm. Drømmen om at turde stille sig frem, åbne næbbet og som en musikalsk svane – mærke, at alt standser op og lytter til din sang.

Hvor ville det være fantastisk, hvis flere ville udleve den drøm –også inden for politik og teater. At flere turde løfte deres stemme i fællesskabet, og at vi i fællesskabet ikke stod som et kobbel vestjyske ulve klar til at kaste os over dem, men vi i stedet lyttede som medmennesker.

Universet udvider sig konstant, siger astronomerne, men hvis man ser på det univers, som er mellem mennesker på jorden, ser det ikke ud til at være tilfældet. Her udvides rummet i perioder for senere at trække sig sammen. Det, som var normalt i en generation, er uhørt i den næste. Hvilken vej går det i dag? Når vi ser verden gennem en skærm, og det smukke billede – det stivnede menneske går hen og bliver et ideal? Ligger det rummelige samfund så allerede bag os, og med det også det skæve og ærlige menneske?

Jeg tror på kunst kan hjælpe os med at undersøge og udvide menneskers univers – ikke bare den enkeltes, men særligt vores fælles.  Og jeg tror teater har en særlig rolle, for teater – ja, al scenekunst – er fællesskabets kunstart. Det skabes i et fællesskab og opleves i et fællesskab. Og i teatret kan man lege, med hvem man er og finde sin kerne i fællesskabet.

Netop derfor betyder skole-, børne- og ungdomsarbejdet så meget på BaggårdTeatret. I år har vi sammen med Kulturregion Fyn skabt et ungdoms talentprogram for hele Fyn, hvor unge bl.a. arbejder sammen med tyske kunstnere. Det kulminerer på Svendborg Dage med Brecht – festival for kunst og politik, i uge 8.

Kom og mød de unge talenter under festivalen. For der er ikke noget så rørende som et ungt menneske, der finder sin stemme sammen med andre, tager scenen tilbage og minder os alle om vores drømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php