Vi har kun glade gæster

23. februar 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hjertet har været med hele vejen, siden værtsparret på Skipperkroen på Thurø, Pia og John Jensen, overtog stedet for 17 år siden. De gamle slidte gulvtæpper er skiftet, de grønne lofter malet hvide og der er kommet nye vinduer i kroen næsten hele vejen rundt. Ja, faktisk har hele den gamle bygning, som er opført i 1900 og har været kro siden 1920, været gennem en ordentlig omgang, siden den blev overtaget i april 2000 af Pia og John Jensen.
Grundighed, flid og øje for detaljen viser et ret godt billede af kro-parret fra Thurø, som bor privat ovenpå kroen på Søndervej 1 midt på øen. Det kræver nemlig noget helt særligt, at drive en kro som Skipperkroen.
– Hvis væggene her kunne tale, så ville der blive fortalt mange historier fra Skipperkroen, hvor her gennem årene har været holdt lige fra missionsmøder til bryllupsfester, siger Pia Jensen som har været på Thurø Lokalhistoriske Arkiv efter billeder og arkivmateriale, som kan fortælle mere om Skipperkroen.


– Jeg synes, at det er enormt spændende hele tiden at opdage mere om huset og området det ligger i, siger hun og viser rundt i den gamle kro, hvor de forskellige stuer og sale fortæller hver sin historie.
Hvert et rum i huset har en eller anden tilknytning til det maritime, hvor de to stuer, Skipperstuen og Krostuen er helt specielle med maritime udtryk af billeder og ting på væggene. Fra de lyse omgivelser i Verandastuen har man frit udsyn til alle sider, og kan iagtage det rolige landsbyliv lige udenfor vinduerne. Malerstuen har sit navn fordi Svendborg Malerlaug jævnligt holder til her, og i den anden ende af huset er den store festsal med plads til 80 personer.
En rigtig kro med sjæl, fortællinger og god mad.

Gule ærter til jægerne
Skipperkroen er udelukkende til selskaber og Diner Transportable. Det er suverænt John Jensen der styrer køkkenet. Han er uddannet kok fra Hotel Christiansminde, og med op mod 10.000 kuverter om året fra hans hænder i køkkenet på Skipperkroen, ved han godt, hvordan såvel store som mindre selskaber eller mad ud af huset skal håndteres.

– Nytårsaften havde vi 100 kuverter ud af huset, og lige nu er jeg netop blevet færdig med gule ærter til et sjak jægere, som jeg skal ud med til dem i jagthytten her sidst på eftermiddagen, siger John Jensen og fortæller, at mad ud af huset leveres lige til døren i Svendborg og opland helt gratis til minimum 10 kuverter.
På selskabskortet er her mange forskellige retter at vælge mellem, når en selskabsmenu i huset eller en buffet ud af huset skal bestilles. Det kunne for eksempel være en forret som: Lakridsgravad østersøtorsk med ærtepuré, radiser, presset agurk på salatbund, eller Jomfruhummersalat med tomatsalsa, smørristede brødcroutons og lakserogncreme.

Hovedretten kunne være: Gammeldags flæskesteg af frilandsgris og ½ æble med gele, rødkål, chips, surt, brune og hvide kartofler og skysauce eller fyldt kalvemørbrad med mozzarellaost, soltørrede tomater, mandel og basilikum, rôstikartoffel med persille, grøntsager og svampe-sauce. Desserten kunne så være: Australsk konfektkage, kahluamousse i chokoladeskål og pistacie is eller den mere traditionelle: Lun chokolade fondant med vanilje is.
– Vi vil gerne tilbyde et mangfoldigt selskabskort, så vi rammer så bredt som muligt. Det skal være en god oplevelse at komme her på Skipperkroen, siger John Jensen.

Den rette stemning
Mens kokken tryller i køkkenet, så er det Pia Jensen som står for servicering af gæsterne. Og den opgave kræver koordinering og en portion erfaring med John i køkkenet.
– Når vi har selskaber fra 10 ti 80 personer, så er det vigtigt, at alting klapper fra den første gæst træder ind af døren, til den sidste går, når arrangementet eller festen er slut. Vi gør rigtig meget ud af, at skabe den helt rette stemning hele vejen igennem. Her skal man blot læne sig tilbage og nyde stemningen, betjeningen og den gode mad der serveres, smiler Pia Jensen og uddeler roser til personalet;
– Jeg har et nøje udvalgt serveringspersonale, som ved, hvordan man håndterer større selskaber, så alle får den bedste betjening, siger hun.

 

Det lokale fundament
Omkring 30-35 procent af gæsterne på Skipperkroen er lokalbefolkningen. Resten kommer fra den anden side af dæmningen. Sådan har det været jævnt i alle årene. Den lokale forankring er en væsentlig del af kroens eksistens. For eksempel kommer de friske blomster fra Blomsterværkstedet lige nede af vejen. Bryllupskagen til bryllupper leveres af Thurø Bageri og kommer der selskaber, som har behov for overnatning, så samarbejder Pia og John meget gerne med de Bed & Breakfast der er på øen.
– Hvert år holder vi en vinsmagning på kroen – et tilløbsstykke, som er ret populært. I år havde vi udsolgt på fem dage, fortæller Pia Jensen som også fortæller om et ungt nytilflyttet par, som holdt barnedåb på Skipperkroen for 63 gæster.
– De fandt det helt naturligt, at holde festen i lokale omgivelser, og det blev vi rigtig glade for. Vi vil gerne have flere unge mennesker, og nye folk på øen, til at holde deres fest hos os, siger kroparret som i øvrigt har et helt specielt sammensat bryllupsarrangement, hvor der lægges op til forkælelse af både bryllupsgæster som brudepar til festen på Skipperkroen på Thurø.

skipperkroen-thuro.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php