Biblioteket spiller max!

23. marts 2018

 

Mandag aften holder biblioteket længe åbent og er spillevende! Svendborg Bibliotek har nemlig indkøbt en reolfuld nye spil, som spilles helt uden strøm eller pixels, men analogt og ikke mindst, sammen.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Bibliotekets nystartede BrætspilCafé holder åben hver anden mandag kl. 17.00 – 21.00 og har været et tilløbsstykke fra starten. Caféerne arrangeres i samarbejde med den lokale forening Brætspil Svendborg, og her mødes mennesker i alle aldre omkring spillepladerne til et slag Catan, Agricola, A Game of Thrones, eller noget helt fjerde. Spillerne kommer alene eller sammen med en flok venner og slår sig ned, hvor der nu er plads i bibliotekets godt fyldte musikområde.

– Brætspil handler først og fremmest om at være til stede her og nu, i den fortælling, spillet skaber, fortæller Morten Gottschalck fra Svendborg Bibliotek, som er initiativtager til bibliotekets BrætspilCaféer. Han er også manden bag den årlige brætspilsfestival i Odense, Odense Spilfestival, og han mener, at den store interesse for brætspil er et modsvar til tidens enorme fokus på skærme, ikke mindst dem vi hver især går rundt med i lommen.
– Når vi spiller brætspil mødes vi med rigtige mennesker om fælles udfordringer, og det trænger vi til i en hverdag fyldt med blanke skærme, mig-telefoner og personlige computere, fastslår Morten Gottschalck.

En væsentlig del af den nye brætspilsamling er af genren gatewayspil, der på brugervenlig vis introducerer spilleren til begreber og regler i mere avancerede spiltyper. Tanken er, at samlingen skal give spilleren mulighed for at få oplevelser med forskellige typer af karakterer, strategier og regler, både i nye spilformer og i de helt klassiske spil, som f.eks. skak og backgammon.
– Ligesom vores bogsamling både indeholder letlæste krimier og svært tilgængelige, klassiske værker af Shakespeare og Dostojevskij, så er vores samling af spil også sammensat af forskellige grader af kompleksitet, forklarer Morten Gottschalck.

I foråret kan du prøve kræfter med victory points, strategi og dynamisk tursekvens i BrætspilCaféen mandag d. 9. april, men du er altid velkommen til at gå ombord i et spændende spil i hele bibliotekets åbningstid.  Og det er ikke kun i de planlagte BrætspilCaféer, at svendborgenserne kan dyrke nærværet omkring spillepladen. De mange nye spil kan også lånes med hjem, helt på linje med materialerne fra bibliotekets øvrige hylder for bøger, film og digitale spil.

 

Hold øje med bibliotekets hjemmeside og facebook, og se, hvornår der igen er brætspilscafé på Svendborg Bibliotek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php