Et fuldt møbleret liv

24. marts 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


Har man bare en smule interesse i dansk kultur, så bør man også kende den store danske møbelarkitekt Børge Mogensen. Han var elev af Kaare Klint, men hvor Klint primært designede møbler som appelerede til overklassen, så skabte Børge Mogensen en ny stil indenfor dansk møbeldesign, som ramte den brede befolkning – bla. med sin møbelserie til FDB Møbler.
Børge Mogensen satte sine tydelige aftryk på de danske hjem fra 40’erne og til hans død i 1972. Blandt hans mest kendte møbler står hans Tremmesofa, Den Spanske stol, Jagtstolen og Øreklapstolen.

Foredragsaften i Schiang Living
Torsdag den 19.april kl.18 inviterer Henrik Aarslev, som er butikschef hos Schiang Living i Svendborg, til en foredragsaften med Børge Mogensens yngste søn Thomas Mogensen i forbindelse med hans nye bog: ’Et fuldt møbleret liv’.
I bogen tegner sønnen et portræt af sin uregerlige far, der på én gang var dybt engageret i sit arbejde og langt ude i tovene. Han var nærmest slave af sine kreative evner og overvejede hele tiden nye løsninger og nye projekter.
– Det er med stor fornøjelse, at vi kan byde indenfor i vores butik til en anderledes foredragsaften med Thomas Mogensen, siger Henrik Aarslev.
Arrangementet laves i samarbejde med Vinspecialisten Svendborg og Under Uret, som vil stå for lidt godt til ganen i forbindelse med foredraget, som koster 50 kr. inklusiv det hele.
Der er kun 70 pladser og tilmelding foregår i butikken i Vestergade 5

»Dette er historien om en mand, som blev kendt for sine møbler. Møbler der i mit liv betød langt mindre end manden selv, min far. De fyldte naturligvis i møbelarkitektens liv, men Børge fyldte meget mere end det. Han var en mand med antennerne så langt ude, at livet gjorde ondt. Det var konfliktfyldt, og til tider stod møblerne i vejen for ham.«

(Citat: Thomas Mogensen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php