Karl-Johann har holdt tyven ude i 25 år

27. marts 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvis du tror, at gummihandsker, talkum og stetoskop ligger øverst i værktøjskassen hos låsesmeden, når han kaldes ud for at åbne gamle Franz Jäger pengeskabe, så har du nok set for mange Olsenbanden film. Ganske vist kan låsen i pengeskabe af ældre dato godt være slidt, men det er altså ikke noget man kan høre med et ’klonk’, så det gipper i hele kroppen. Skal et pengeskab åbnes, uden at kende koden og uden en nøgle, så skal der en ekspert på opgaven. En der ved lige præcis, hvor man skal bore i låsen. En låsesmed. En som Karl-Johann Nadolny.

 

Låseservice på hele Fyn
Da Storebæltsfærgerne sejlede deres sidste tur den 14.juni 1998, gik Karl-Johann Nadolny i land efter år på søen som maskinmester, og åbnede sin egen låsesmedforretning; Låsesmeden Svendborg. Faktisk havde han specialiseret sig indenfor låse siden 1993, og haft det som et bierhverv ved siden af sit arbejde frem og tilbage over Storebælt.
– Dengang var det meste baseret på mekanik, hvor det i dag handler rigtig meget om elektronik, fortæller Karl-Johann Nadolny som i 2013 solgte forretningen til Odense Låseservice, hvor den blev omdøbt til Sydfyns Låseservice. I dag er der afdelinger i Svendborg, Nyborg, Fredericia og med hovedbase i Odense med fællesnavnet Lås.dk.
Ved overtagelsen i 2013 blev Karl-Johann Nadolny afdelingsleder i Svendborg, hvor der fast er tilknyttet tre medarbejdere. Forretningen ligger på Nyborgvej 111.

Stop tyven ved hoveddøren
Udviklingen er gået stærkt indenfor sikkerhedssystemer. I dag tilbyder Sydfyns Låseservice alt der skal til i at sikre boligen. Alt indenfor låse og sikring, tyverialarmer, kontrolsystemer og overvågning.
– Der er sket utroligt meget gennem årene. Nye låsecylindre er meget mere sikre i dag og nærmest umulige at dirke op. Det giver både tryghed og sikkerhed, fortæller Karl-Johann Nadolny og tilføjer, at det handler om at sende et signal allerede ved hoveddøren til indbrudstyven.
– Det er de færreste indbrudstyve som bryder sig om tanken om at være indespærret. Derfor er det en rigtig god idé, at døren er med to låse – begge med nøglelås på ydersiden. På indersiden har man en lås og en vrider – så man selv kan komme ud ved brand. Når man ikke er hjemme er begge nøglelåse låst fra ydersiden, og tyven vil være spærret inde, hvis han bryder ind gennem et vindue, forklarer Karl-Johann Nadolny, som også mærker øget interesse fra erhvervsvirksomheder der ønsker gode sikringssystemer.

Den 16.marts var der reception i forretningen på Nyborgvej, hvor Karl-Johann Nadolny kunne fejre både 60 års fødselsdag og 25 års jubilæum i branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php