Sprød svær – ja tak

28. marts 2018

 

Slagtermester Mads Hvenegaard vil gerne have sprød svær på flæskestegen. Det vil du og jeg formentlig også, og derfor garanterer slagtermesteren, at når flæskestegen kommer fra hans slagterbutik, så er kødet altid af den bedste kvalitet og behandlet med omtanke lige fra grisestalden til køledisken. Så smager det nemlig bedst.

Naturlig modning af kødet
Kød er ikke bare kød, og god smag er ikke noget man blot kan tage for givet. Mads Hvenegaard bygger sit forretningskoncept på samarbejde om smag, forstået på den måde, at når han står 100 % inde for at levere et godt produkt, så kræver det samtidig, at de samarbejdspartnere, han har, også har samme indstilling. Det kalder han for samarbejde om smag, og det giver ret god mening.
En af Mads Hvenegaard’s gode samarbejdspartnere hedder Niels Hørlyck. Han er direktør ved Svendborg Slagtehus A/S på Porthusvej, og han ved, hvordan sværen bliver sprød på flæskestegen.
Niels Hørlyck har fået nogle fynske svineavlere til at producere en let overvægtig gris, og udvælge og levere de bedste grise i vægtkategorien 75-90 kilo, som køres til slagtning i Svendborg Slagtehus. Aftalen med svineproducenterne lyder, at svinene får et lidt længere og godt liv i staldende, så de får noget ekstra sul på kroppen, inden den korte vej til slagtehuset. Transporten og slagtningen foregår mere nænsomt, for dermed at undgå at stresse svinene. Efter slagtningen bliver svinene ikke, som på mange andre slagterier, straks nedkølet i en frysetunnel, men køles langsomt ned på en krog og modnes derved naturligt.
Svendborg Gourmetgris, hedder den, og det er ikke helt tilfældigt, at den hedder sådan.
– Vi bevarer kødets kraft og saft med den langsomme nedkøling, så kødet bliver tørt og fint. Smagen bliver mere intens og fyldig og med en ekstraordinær perfekt svær. Det saftige kød og fedtmoreringen, samt det tørre kød, gør, at når det tilberedes, bliver det saftigt, da man ikke skal stegetid på at tørre kødet op, forklarer Niels Hørlyck og tilføjer, at hos ham er der udelukkende faguddannede slagtere, som ved, hvordan kødet skal behandles, og hvordan udskæringerne skal være. 
Kvalitet tager tid
I slagterbutikken i Gerritsgade er Mads Hvenegaard glad ved at kunne tilbyde sine kunder den gode Svendborg Gourmetgris, som er perfekt til både hverdag og festmåltider.
– Det er ganske enkelt kød i en klasse for sig. Smagen og kvaliteten er bare bedre, fordi kvalitet tager tid. Niels og jeg vil gerne tilbyde det bedste af det bedste, og det gør vi, med vores gode samarbejde om smag, smiler slagtermesteren.

slagterhvenegaard.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php