Tillid, tal og bløde værdier

28. marts 2018


Trofaste, langvarige og tætte relationer er nøgleordene hos de seks indehavere af RevisionsFirmaet Edelbo fra Svendborg. Og man kan vist roligt sige, at de trofaste kunder har holdt ved i de 70 år firmaet den 1.april i år har eksisteret. Faktisk er der gode loyale virksomheder at finde i kundekartoteket som fik lavet de første årsregnskaber tilbage i 1948.
– Vi har også styr på arkiverne, smiler Ole Nielsen som er statsautoriseret revisor og en af de seks indehavere, da han viser mig et årsregnskab fra 1948 fra en af Svendborgs større maritime virksomheder.
– De er stadig kunde hos os, og har været det i alle årene, siger han.

Meget mere end bare tal
Udover det traditionelle revisorarbejde, som f.eks. udarbejdelse af årsregnskab, budget og bogføring, så er en meget stor del af arbejdet hos RevisionsFirmaet Edelbo også at rådgive sine erhvervskunder om virksomhedsstrategier, vækstpotentiale og fremtidsscenarier udfra en række samfundsøkonomiske betragtninger og bevægelser. Som for eksempel hvordan man kommer tilbage på sporet efter en finanskrise, sikrer et sundt generationsskifte eller skaber økonomisk sammenhæng mellem ideer og indtjening for iværksættere.
– Vores erfaring viser, at det har stor betydning for vores kunder, uanset om man er en stor eller mindre virksomhed, at det er den samme person der følger virksomheden hele vejen. Vi skal kunne forstå kunden og sætte os ind i deres forhold. Vi har derfor altid to faste personer tilknyttet den enkelte kunde, hvoraf den ene er statsaut. revisor og indehaver. Det betyder, at der knyttes en tæt relation, hvor kunden altid kun taler med disse to personer. Man bliver altså ikke sendt rundt til en masse forskellige revisorer, men har i stedet den samme berøringsflade med de samme mennesker – hver gang. Det gør, at vi kender vores kunder særdeles godt, siger Michael Nymark Jensen, statsautoriseret revisor og indehaver.

Når næste generation tager over
Generationsskifter er et af de kerneområder som RevisionsFirmaet Edelbo har specialiseret sig i. For når en virksomhed står foran et generationsskifte, som typisk kan tage mellem 3-5 år, er der mange ting man skal være opmærksomme på. Det handler både om skattemæssige forhold, finansiering, likviditet og om at vælge det rigtige tidspunkt for et generationsskifte. Men først og fremmest handler det om mennesker.
– Vi hjælper med, at virksomheden klargøres til overdragelse, men også, at både den som sælger sin virksomhed og den næste generation er forberedt på de forskellige konsekvenser, og at generationsskiftet tilpasses lige nøjagtigt den enkeltes situation og ønsker, siger Ole Nielsen og tilføjer, at det som oftest er sælger der mentalt skal gøres parat til et salg.
– Det handler også om alle de bløde værdier uden om generationsskiftet – om menneskerne bag. Om at give slip og overlade roret til den næste generation, med en overbevisning om, at drejebogen for fremtiden er velovervejet og velforberedt.

 
Solid position på markedet
RevisionsFirmaet Edelbo har base i Kogtvedparken 17 i Svendborg. Her er man 26 medarbejdere med kunder over hele landet, men med hovedvægten lagt på Sydfyn.
Virksomhedens historie går tilbage til 1948, hvor firmaet blev grundlagt af Cai C. Edelbo og overtaget af sønnen, Jan Ole Edelbo i 1976.

I 2010 købte man sig ind i Revisionsfirmaet Lund-Larsen, som i dag hedder Revisionsfirmaet Edelbo & Lund-Larsen og som har kontor i København med 11 medarbejdere ansat.
– Vi har en del kunder i København, så det gav god mening med opkøbet og afdelingen i København. Samtidig har det styrket vores position på markedet, hvor vi de sidste 15 år har været markedsledende og størst på Sydfyn med en markedsandel på omkring ca. 25%, fortæller Morten Pedersen, indehaver og statsautoriseret revisor. 
Kundekredsen findes blandt hovedaktionærselskaber, investeringsselskaber, udviklingsvirksomheder, privatejede virksomheder, institutioner, storlandbrug, rederier og privatpersoner over hele Danmark.

Indehaverkredsen udgøres i dag af Jan Ole Edelbo, Johan Groth, Ole Nielsen, Morten Pedersen, Michael Nymark Jensen og Michael Jensby Jakobsen.

 

edelbo.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php