En arbejdsplads fuld af hestekræfter

28. marts 2018

 

’Det er jo mit liv, så hvorfor skulle jeg stoppe’. Sådan lyder det fra Leif Larsen, som efter 50 år i bådbranchen stadig holder skruen i vandet. Ganske vist overtog sønnen Henrik Larsen forretning i oktober sidste år, så nu kører far og søn business med Henrik Larsen i direktørstolen og Leif Larsen som fungerende salgschef. Men det her med titler, det går de ikke specielt meget op i hos Leif Larsen Marine A/S. Det er noget helt andet som hjertet banker i takt med; både – de hurtige af slagsen.

Saltvand i blodet
Henrik Larsen har haft saltvand i blodet siden han blev født. Han har dyrket vandsport hele sit liv og altid interesseret sig for hurtiggående både. Og det er næppe en tilfældighed. Som barn drev hans far Aage Jacobsen Marine, som han overtog sammen med to andre i 1979. I 1990 startede han Leif Larsen Marine, som Henrik Larsen i 2003 købte en halvpart i. Siden har far og søn drevet den sydfynske virksomhed, som i dag er kendt i hele landet og leverer både til alle dele af kongeriget inklusive Færøerne og Grønland. Også Tyskland og Norge står på kundelisten.

I dag er der i gennemsnit 10 medarbejdere hos Leif Larsen Marine A/S og der forhandles både fra 8-35 fod. Det er en arbejdsplads i fremdrift – med hestekræfter, ville nogen måske sige. Og først og fremmest er det lysten og passionen for speed- og motorbåde der er drivkraften hos Henrik og Leif Larsen.
– Hver eneste dag glæder vi os til at komme på arbejde. Vi er jo omgivet af disse skønne både fulde af power, siger Leif Larsen. Henrik nikker. Siden han var 10 år har han sejlet sportsbåde i alverdens afskygninger og hans far var i 70’erne 3 x dansk mester i racerbådsløb, så begge har de bedste forudsætninger i arbejdet med indstilling af propeller og bådmotorer.
– Det er simpelthen det bedste arbejde man kan forestille sig, siger Henrik Larsen.

Passer din båd hele vinteren
Henrik Larsen er oprindeligt uddannet som mekaniker. Det var derfor helt naturligt, at han startede i firmaet på værkstedet, og var værkfører her i fem år. Og netop værkstedsdelen har fået et kæmpe løft.
– Vi har stor succes med vores total-service pakker, hvor vi står for opbevaring og klargøring af båden. Det foregår på den måde, at når sejlersæsonen er slut, så henter vi båden – eller man kommer med den selv, og får den ind på værkstedet, hvor den spules ren, og gøres klar til opbevaring for vinteren. Det er både motor og båden der får en totalservice. Vi har flere haller hvor bådene står godt beskyttet og aflåst hele vinteren. Når sæsonen nærmer sig, så gør vi båd og motor klar igen fra top til tå for kunden, forklarer Henrik Larsen. Og netop den del af firmaet er nu blevet optimeret med mere plads på specialværkstedet som er udbygget til dobbelt størrelse hvor der nu kan arbejdes på 6-8 både ad gangen.
– Der er ingen opgaver, som vi nu ikke er rustet til inden for motorbåde og påhængsmotorer. Med de nye værkstedsfaciliteter forventer vi at kunne tilbyde flere muligheder for kunderne, lyder det fra Henrik Larsen.

 
Både til alle
Leif Larsen Marine A/S holder til på Håndværkervænget 6, 13 og 15 i Tved. Her kan man besøge den store udstilling af forskellige både og påhængsmotorer. Man kan også se bådtrailere og udstyr til de mange modeller der sælges. Det være sig joller, gummibåde, styrepult-både, motorbåde, speedbåde, kabinebåde osv.
Hovedbrandet er det franske bådmærke Jeanneau, som er en bådtype der henvender sig bredt, og som siden 1957 har været forrest i feltet, når det handler om familiebåde.
– Jeanneau er den bådtype vi p.t. sælger flest af, og også den vi satser mest på. Det er en god stabil og komfortabel båd, der har det hele. Udstyret er i orden i en Jeanneau, den er robust og rammer en bred målgruppe – både som familiebåd og til de som ønsker en båd med noget power i, siger Henrik Larsen som selv har en 30 fods Jeanneau.
Ganske vist er Jeanneau den bedst sælgende båd hos Leif Larsen Marine A/S for tiden, men det er Campion båden som er grundstammen i firmaet. I mere end 25 år har de solgt den åbne Campion powerboat fra forretningen i Svendborg.
– Vi er stolte af, at vi i så mange år har været forhandler af de canadiske Campion både, som er lavet i højeste kvalitet og bygget af bådfolk til bådfolk. Den har været med lige fra starten, og siden 1990 har vi hjemtaget mere end 1200 af dem, som nu sejler i de danske farvande, fortæller Leif Larsen.
Campion båden er meget populær og fås i tre varianter:

Chase – som er en Hi-Performancebåd til vandsport sjov på vandet.

Allante – familie- og vandsportsbåden

Explorer – multifunktionsbåden til vandsport, fiskeri, dykning eller cruising.
Udover de meget populære Campion både, så er det også blevet et hit med såkaldte Rib-gummibåde – hurtiggående gummibåde med glasfiber. Dem kan man også få i flere størrelser og varianter med eller uden påhængsmotor.

De nye trends kommer fra Miami
Henrik har netop været på bådmesse i Miami i Florida, USA. Det er her det sker. Og ikke overraskende så er det hele lige lidt hurtigere og lidt større i USA.
– Det er altid helt utrolig inspirerende at være på disse store internationale bådudstillinger. Der er ingen tvivl om, at det er her de nye trends sættes. Bådene bliver større, udstyret bliver mere lækkert og i det hele taget bliver det hele mere komfortabelt. Det er små sommerhuse på vandet – og så er det ikke ualmindeligt at se op til 5-6 påhængsmotorer på de helt store speedbåde i Miami. Så er der altså fart på, siger Henrik Larsen og smiler.
I Svendborg er Leif Larsen Marine A/S solo-forhandler af Yamaha påhængsmotorer, og har gennem årene opbygget et stort know how inden for Yamaha’s produkter. På 6. år i træk er Leif Larsen Marine A/S kåret som ’Yamaha Dealer of The Year’ og er samtidig Danmarks største Yamaha marine forhandler.
– Det er klart, at vi gennem årene har fået en specialviden om Yamaha produkterne og kender efterhånden alt til Yamaha påhængsmotorer. Den viden kommer kunderne til gode, da vi altid sikrer, at de gør en god handel med en Yamaha påhængsmotor, siger Henrik Larsen og sætter tingene en smule i perspektiv ved at fortælle, at 50-60% af firmaets omsætning enten er på både med påhængsmotorer eller påhængsmotorer alene.

Snart går sejlersæsonen ind igen. I gamle dage hed det fra den 1.april til den 15.november, hvor starten i dag er rykket til omkring 1.maj. Så der er travlhed både på værkstedet og i udstillingshallen hos Leif Larsen Marine A/S.
– Nu begynder det at krildre i os igen. Der er noget helt specielt ved den tid, hvor bådene igen skal have vand under kølen, lyder det fra Henrik og Leif Larsen.

leiflarsenmarine.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php