Gårdsdagens avis er morgendagens isolering

29. marts 2018

 

Der bliver heldigvis stadig læst rigtig mange aviser hver eneste dag over hele kloden. Og det er langt fra alle aviser som dagen efter udelukkende bliver brugt til at pakke fisk ind i. Gamle aviser bliver nemlig i stigende omfang sendt til genanvending og brugt som papirisolering på loftet eller i hulmuren.


Anders Nørregaard driver virksomheden Isolatør.dk, som har base på Håndværkervænget 5 i Svendborg. Han har specialiseret sig indenfor papirisolering, hvor han har indrettet sin varevogn som mobil-værksted. I kassen på varevognen har han en maskine, som med en høj indblæsningsevne blæser papirisolering ind på lofter og i hulrum. På den måde sikres, at papirisoleringen når ud i selv de yderste sprækker og revner og lægger sig på den optimale måde, så man undgår kuldebroer og lignende uhensigtsmæssigheder.
– Papirisolering er særdeles velegnet til alle former for byggeri, og i sin form af papirgranulat har det gode isoleringsegenskaber til både nybyggeri og efterisolering, forklarer Anders Nørregaard.

 

Miljøvenlig og bæredygtig isolering
Igennem de senere år har papirisolering vundet større og større indpas, og det fremstår i dag som det optimale valg af isoleringsmateriale, når man kigger på isolerings-egenskaberne, varmeregningen, miljøet, tidsbesparelsen ved selve isoleringen og ikke mindst på prisen.
– Vi ved godt alle, at oliepriserne kun går én vej, så det er en rigtig god idé at sikre klimaskærmen i ens ejendom. God isolering er afgørende for at holde varmen indeni huset, hvor den skal være, siger Anders Nørregaard og fortsætter:
– Når vi isolerer med papiruld, så kommer vi ind i alle hjørner og kroge, og der er et minimalt spild i forhold til eksempelvis isolering med glasuld. Det giver en økonomisk fordel både på varmeregningen og i isoleringsmaterialer, siger han.
Papiruld fremstilles af gamle aviser, som består af hule cellulosefibre som findeles i flager eller stykker til granulat. Det pumpes ind på loftet, i hulrum, skunkrum mv. og lægger sig som en varm dyne i huset. Alle revner lukkes effektivt, hvor varmen kan slippe ud.
Samtidig bliver papirisolering tilsat kemikalier, fx borsyre og aluminiumhydroxid, for at gøre det mindre brandbart. Ud over at forhindre papirisoleringen i at brænde, forhindrer ovennævnte tilsætningsstoffer også, at der opstår grobund for svamp og andre mikroorganismer, som kan føre til råd. Og så er produktet også en miljøvenlig og bæredygtig måde at isolere sin ejendom på.
– Vi oplever en stigende efterspørgsel på papirisolering – en udvikling jeg har valgt at deltage aktivt i. Jeg er med i CBI Danmark A/S, som er landsdækkende leverandør af Isocell papirisoleringer og leverer papirisoleringer til bæredygtigt byggeri i hele Norden, siger Anders Nørregaard og tilføjer, at produktet er godkendt til Svanemærket byggeri.
– Som eksempel kan nævnes, at hele det selvforsynende og bæredygtige økosamfund Karise Permatopia ved Faxe, har valgt at isolere alle bygninger med Isocell papirisolering, og at Naturama i Svendborg har det samme, siger Anders Nørregaard som også tilbyder alle andre former for isoleringsarbejder og ikke udelukkende med papirisolering.

 

Bager, tømrer og isolatør
Anders Nørregaard og hans firma er GO2Green partner og aktiv i Energihus Sundhøj. Her har han isoleret bagsiden af huset med tre forskellige isoleringsformer: glasuld, flamingo og papiruld. Med termografiudstyr kan man således se isoleringsevnen på de tre produkter.

– Det giver rigtig god mening at være en del af GO2Green netværket. Alle som er med arbejder i retning af bæredygtige løsninger og det åbner døre for gode samarbejder, siger Anders Nørregaard som udover GO2Green netværket også samarbejder med en del lokale tømrermestre.
Maj-august måned er en mere stille periode i isoleringsarbejder for Anders Nørregaard, og med en uddannelse som tømrer, har han arbejde i sommerhalvåret hos sine tømrer-samarbejdspartnere. Det kan være arbejde som tømrer eller med isoleringsopgaver.
– Faktisk er jeg oprindeligt uddannet bager, da min far i mange år havde Landet Bageri på Tåsinge, og jeg arbejdede her i 16 år som bager. Efterfølgende gik jeg i voksenlære som tømrer inden jeg efter en årrække startede som selvstændig isolatør, fortæller Anders Nørregaard som stadig har et godt samarbejde med sin læremester hos TTS på Langeland. Og det her med papirisolering det fortsætter han med.
– Udover at det er et utroligt behageligt materiale at arbejde med, hvor man ikke ødelægger helbredet med farlige partikler, så er det ganske sjovt, når man nogen gange støder på små flager med tekster fra danske aviser, siger han.

isolatør.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php