Meget mere end søm og skruer

31. marts 2018

 

Den tid er forbi, hvor et byggemarked var en stor kold uisoleret hal, fyldt med tømmer, fliser og søm og skruer, og som udelukkende var besøgt af handymanden i smækbukser. I dag er et besøg i byggemarkedet en oplevelsestur mellem reoler og hjørner af alverdens inspirerende ting til boligen og haven. Handymanden i smækbukserne er her stadig, det samme er reolerne med søm og skruer, men nu møder man også den studerende, som skal have malet kollegieværelset, den moderne kvinde, med hænderne rigtigt skruet på, og som godt kan sætte en hylde op på væggen eller rense vandlåsen, samt hele familien som går på opdagelse i afdelingen med havemøbler, udstyr til Weber-grillen og krukker til terassen.
Sådan et byggemarked oplever man på Nyborgvej 2 i Svendborg, hvor XL-BYG har til huse.

Faglig rådgivning
Med 118 forretninger i hele landet er XL-BYG en af Danmarks største og mest markante byggevarekæder. De enkelte forretninger er selvstændige og i Svendborg er XL-BYG helt lokalt forankret med Jens Schultz som manden bag. Han har i dag forretninger to steder i Svendborg: på Nyborgvej og en proff. afdeling på Odensevej, som primært er for håndværkere, men hvor man også kan komme som privatkunde for eksempel for at besøge den store udstilling af gulve, fliser, døre og vinduer. Herudover har Jens Schultz afdelinger i Rudkøbing og i Marstal på Ærø. Den daglige direktør hedder Thomas Skovlund Madsen, og han har ansvaret for 110 medarbejdere.

Hos XL-BYG På Nyborgvej finder man alt, man har brug for, når det handler om boligen. Både inde og ude. Her er 25 medarbejdere, med fire elever, og gennemgående for hele teamet er, at alle har en solid faglig ballast, som gør, at man er klædt rigtig godt på til at kunne servicere og rådgive kunderne.
Jette Andersen har været ansat hos Jens Schultz i 21 år. Hun startede på kontoret med varevedligeholdelse, blev senere marketingskoordinator, og er nu afdelingsleder i XL-BYG på Nyborgvej. Det første man bemærker ved Jette Andersen er, at der næppe er en eneste rawplug, blandingsbatteri eller herregårdssten uden at hun har styr på, hvor det findes i det store byggemarked. Og ellers ved hun i hvert fald præcis, hvem hun skal henvise til. Alle medarbejdere er nemlig fagligt velfunderet.
– Vi kommer alle jævnligt på kurser, så vi dækker hele paletten af varesortimentet. Det er faktisk vore kernekompetence, at vi altid kan give en høj faglig rådgivning uanset hvad man som kunder har brug for at vide, siger Jette Andersen.

 

Duften af forår
Foråret lurer lige om hjørnet, og det betyder samtidig, at vi så småt går i gang med at gøre klar til mere udeliv. Havemøblerne kommer ud igen, får en gang med kosten, og plæneklipperen efterses, nu hvor den ikke har været i gang i over et halvt år. Og lige præcis havemøbler og plæneklipper er to ting, som får flere og flere til at tage en tur i XL-BYG. Her er nemlig masser af muligheder enten i at opgradere terassemøblementet eller udskifte den gamle plæneklipper, som vist nok sang på sidste vers, da den i sensommeren slog græsset for sidste gang, inden den blev kørt i vinterhi i skuret.
– Haven er et omdrejningspunkt for rigtig mange villaejere, så derfor har vi naturligvis alt man har brug for af havemaskiner – også et bredt udvalg af plæneklippere. Vi mærker stor efterspørgsel på robotplæneklippere. Det er virkelig noget der bliver mere og mere rift om. For blot få år siden havde vi to modeller – i dag har vi 7-8 forskellige modeller at tilbyde vores kunder, fortæller Jette Andersen.
Havemøbler er også noget vi interesserer os mere for end tidligere. Den tid er forbi, hvor vi sad på hårde, ubekvemme og spinkle havestole, som skulle males eller have træbeskyttelse hvert andet år for ikke at rådne. I dag er der en hel afdeling i XL-BYG alene med havemøbelsæt, parasoller og terrassevarmere. Komfortabelt, holdbart og let at vedligeholde. Udstyr til udeliv og skabt til den danske sommer.
– Vi har mange nyheder i år i havemøbler. De gode vejrbestandige Nonwood og PE-flet materialer, som tåler både silende regn og bagende sol, er stadig meget populært, og vi har mange rigtig gode vedligeholdelsesfri havemøbelsæt i forretningen. Men det sorte rattan-flet er lidt på retur og en ny trend er på vej over i det mere lyse. I stedet for rattan-flet fås nu et mere eksklusivt flet af garnsnor til ryg og sæde på havestole. Det har et mere let og lækkert look og giver den samme komfort, forklarer Jette Andersen.

 

Alt mellem himmel og jord
Man kan ikke undgå at lade sig inspirere, når man går rundt byggemarkedet på Nyborgvej. Det er let at orientere sig, da både skiltning og dekorationer guider dig i den retning du søger. Her er en hel afdeling alene med lamper fra bla. Philips, Nordlux og Eglo – både til inde og ude, og et bredt udvalg af indbygningsspot og armaturer. I samme hjørne finder man også alt fra overvågningsudstyr til røgalarmer. Der er en VVS afdeling og en malerafdeling, hvor der netop reklameres med, at XL-BYG igen er blevet forhandler af Dyrup, som bla. laver den effektive træbeskyttelse Gori.
Haveafdelingen er forårsklar med alle produkter i jord, gødning, ukrudtsbekæmpelse, krukker og højbede. Man kan sågar få et drivhus med hjem, hvis man skulle stå og mangle sådan et.
Forår er også starten på grill-sæsonen, og den går man all-inn på hos XL-BYG. Således har man en hel afdeling alene med Weber-grill og alt det udstyr som hertil hører. Faktisk er man Weber World Store, hvilket vil sige, at XL-BYG er certificeret i Weber og har hele sortimentet i en særskilt afdeling udelukkende dedikeret til Weber.
Og selvfølgelig, som det bør sig være, handymandens paradis med et overflødighedshorn af alskens værktøjer – både dem uden og med batterier – akku-maskiner, som det hedder. En hel væg fortæller, at XL-BYG nu er blevet forhandler af RYOBI akku-maskiner, som har den helt særlige egenskab, at uanset om det er en boremaskine, rundsav eller ghettoblaster, så passer det samme batteri i det hele. Det er ret smart.
I en anden hal har man drive-in service, hvor man ganske enkelt kører ind med bilen, finder hvad man skal bruge af byggematerialer og læsser på traileren, for så at betale ved kassen inden man kører ud igen. Her er naturligvis også personale, som kan rådgive og hjælpe en.
– Vi vil gerne skille os ud ved at være det lokalt forankrede byggemarked, med fokus på den høje faglighed blandt medarbejderne. Ingen skal gå herfra uden at have fået den rådgivning de kom efter. Vi har åbent alle ugens syv dage, og her er altid fagligt personale – også i weekenden, siger Jette Andersen.

jsxl.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php