Man forelsker sig …

1. april 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF TINA DYRBYE, medlem af Cittaslowrådet Svendborg

 

For mere end 12 år siden sad min mand Holger og jeg på torvet i Orvieto og nød udsigten til Domkirken – nød roen i byen, arkitekturen, stemningen – bybilledet.

Vi var imponerede over, hvordan byen fremtrådte, dels som den historiske by den er, og dels som moderne by – på én gang.

Ingen biler i den gamle bydel, men masser af butikker der var værd at kigge på – barer, spisesteder, museer, pladser og torve med liv. Vi forelskede os i Orvieto.

Forelskede os i Cittaslow.

 

Et par år senere sad vi på samme torv, ja endda samme bar, da vi fik en mail fra Svendborgs daværende borgmester, der bekræftede, at han ville åbne vores italienske butik – åbne den som byens ”første Cittaslow butik” – endnu før Svendborg var blevet certificeret som Cittaslow by. Vi kunne slet ikke få armene ned, sikke da en start på vores italienske eventyr, en start på vores liv i Svendborg.

 

I dag ved vi alle, at Svendborg er en del af Cittaslow netværket; én af de 236 byer i 30 forskellige lande der er en Cittaslow by, og vi i Appetito er en af de snart 100 virksomheder i Svendborg, der er del af Cittaslownetværket – et helt unikt netværk, der består af mange forskellige virksomhedsformer med det særlige tilfælles, at vi arbejder med nogle af de 52 kriterier, der skal opfyldes for at man kan være en certificeret virksomhed. Overordnet arbejder vi alle sammen med et værdisæt, der omhandler kvalitetsbevidsthed og livskvalitet samt sikring af lokal natur, kultur og traditioner.

 

I år er det 10 år siden Svendborg blev certificeret, 10 år med et aktivt Cittaslowråd, der har været med til at udbrede Cittaslowtankerne – måske uden, at vi der bor her, helt bemærker det. Kyndige folk udefra taler ligefrem om den særlige ”svendborgånd” som misundes i andre byer. I en tid, hvor de fleste dele af udkantsdanmark har svært ved at fastholde indbyggertallet, har vi befolkningsvækst i Svendborg, folk vil bo her, de vil være svendborgensere, de vil nyde naturen, vandet og kulturlivet. De vil starte virksomheder og arbejde i en by, hvor man har gode netværk, hvor man kommer hinanden ved, hvor tid og kvalitet hænger sammen. Så noget tyder på, at Cittaslow har gjort en forskel. Vi er blevet en del af en succes, en del af en verdensomspændende bevægelse, der gør en forskel i dagligdagen, en forskel globalt og lokalt.

 

Man forelsker sig i Svendborg – forelsker sig i Cittaslow.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php