Er du over eller under stregen?

2. april 2018

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Et ordsprog siger: De dage, der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage. Måske kunne vi i stedet sige det sådan: de dage der er gået godt, skaber basis for nye gode dage! En god dag giver dig fokus på det gode – og nogen gange skal der ikke meget andet til end netop FOKUS!

 

Muligheder eller begrænsninger
Elitesportsmand Arne Nielsson har en teori, der handler om at være over eller under stregen.
Mennesker over stregen ser muligheder og løsninger og skaber energi til sig selv og andre. Mennesker under stregen ser problemer og begrænsninger og dræner sig selv og andre for energi.

Kender du de 2 forskellige grupper af mennesker? Hvor er du selv – over eller under stregen?

Der er “hænderne over hovedet”-mennesker og der er “find fem fejl”-mennesker. Nogen vil måske mene at det har noget at gøre med vores dna eller vores opvækst, hvorvidt vi er det ene eller andet. Jeg tror nu mest på, at det handler om holdning – det handler om vores tanker og det vi giver vores fokus.

Øvelse gør mester – og du kan øve dig på at være over stregen, og blive et “hænderne-over-hovedet”-menneske. En måde er at spørge dig selv, hvad der er godt i en (ellers skidt) situation. Øv dig i at finde små ting, der faktisk er gode, selvom det umiddelbart ser ud til at være en dårlig situation.

 

Find det bedste fokus
Jeg arbejder meget med begrebet fokus og jeg tror på, at det vi har fokus på, det vokser. Så har du fokus på det gode i din situation, så får du mere af det gode – og omvendt.

Hvis du dyrker dramaet i dit liv – får du mere af det. 
Hvis du tænker på, snakker om og beskæftiger dig med det negative i dit liv, så vokser det – både i dit hovede og i din virkelighed.

Det betyder ikke at vi IKKE må være triste eller sure, men på et tidspunkt er det bedst for os selv at slippe det, at få det ud af systemet… og heller før end siden, så nye muligheder og det bedste i situationen kan findes frem.

I stedet for at bekæmpe det dårlige, at forsøge at fjerne det, mindske det og hade det – så brug energien og dermed dit fokus på at fremelske det dejlige, at finde det bedste i situationen og elske det der er. Giv det positive fokus – så vokser det.

Jeg øver mig dagligt på at have fokus på det bedste i situationen og selvom jeg har gjort det i en del år nu… så glemmer jeg det af og til. Men når jeg kommer i tanke om, at jeg har glemt det – så begynder jeg at øve mig igen…. og igen.

Et svar til Er du over eller under stregen?

 1. Lars Palle Hansen
  31. juli 2019 at 17:44

  Hej 🙂

  Jeg er interesseret i at købe en dørmåtte (eller musemåtte) med “Over eller under stregen”.

  Må jeg spørge om I ved hvor den kan erhverves ?

  På forhånd tak og undskyld ulejligheden.

  Mvh Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php