Hvad er Svendborg for dig?

5. april 2018

(Foto: Mike Strøander)

 

AF TRINE LØNFELDT

 

Det meste af mit liv har jeg haft adresse i Svendborg. Kun afbrudt af nogle års fravær, fordi jeg mødte min mand. Kærligheden flyttede mig til Odense, men jeg pendlede dagligt til Sydfyn, fordi jeg tog HF på Svendborg Gymnasium og efterfølgende valgte jeg – på alle måder – smukke Skårup Statsseminarium. Da det igen igen blev sommer, måtte jeg sande, at jeg savnede at kunne cykle til vandet på blot 5 minutter. Jeg lokkede derfor manden permanent med til Svendborg, og på et splitsekund er det pludselig vores børn, der afslutter Gymnasiet!

 

Hvad er Svendborg for mig? Det spørgsmål ville jeg gerne finde svar på. Og fordi jeg elsker (at lege med) ord, vendte jeg Svendborg på højkant og lavede et akronym i kærlighed til byen. Det blev til 27 ord.

 

S for søfart, strand og sport

V for vand, værtshuse og vingårde

E for events, erhvervsliv og (sorte) egern

N for nærvær, nytænkning og Naturama

D for dannelse, design og dykning

B for butikker, bondegårde og Byparken

O for organisten, oplevelser og overnatning

R for rampen, ro og rappenskralderne

G for gårdhaver, gymnaster og gyldne laurbær

 

Da jeg havde skrevet ovenstående, spurgte jeg mit netværk på facebook: “Hvad er Svendborg for dig?” Deres ord fortjener også spalteplads, synes jeg, så værsgo’: Sydhavsby, tryghed, kreativitet, hygge, hjemligt, øhavssti, Svend, Helge, Skansen, friluftsliv, gågader, oaser og mad! (Især tak til Janne Bekker, der gav den gas!)

 

Jeg er stolt af søfartsbyen, som vi kan takke Skibsrederen A.P. Møller for. Naturen for grønne skove og skønne badestrande med plads til leg og picnic. Jeg er fuld af beundring over at se sydfynske håndboldtrænere, der tror på unge spirer og viser dem tillid ved at give dem spilletid. Vi kan med rank ryg og druer i ranker være glade for andre ildsjæle, der dyrker vin og brygger øl. Som duftende kan nydes på Kulinarisk Sydfyn – det årlige Fødevaremarked. Det er starten på sommeren, som også byder på gratis events på Bølgen, koncerter på Torvet og en folkefest der hedder Svend. Byens organist (eller rettere klokkenist) spiller mangfoldigt til ære for Prinsen, Star Wars og Kim Larsen. Er det dannelse, kultur, nytænkning eller nærvær? Du bestemmer. Hver uge går de imødekommende rappenskralde-damer byen rundt og fjerner skrald. Tanken er god og poserne fyldt op. Sidst men ikke mindst er der Lyn-kineseren. Nemlig forfatteren som en journalist mente var tom larm og hurtigt glemt. Han kan nu svøbe sig i De Gyldne Laurbær og nyde bogstaverne i Svendborg.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php