Ny leder af Svendborg Scenekunstakademi

17. april 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

Gitte Gry Bech Ballesheim, master i teater- og dramapædagogik, skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

 

Et scenekunstakademi med gennemslagskraft
Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, er gået sammen om at skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse med base på Oure Kostgymnasium. Målet er at skabe en teaterfaglig platform med national gennemslagskraft og internationalt udsyn.

Til at realisere drømmene har de to institutioner hyret master i teater- og dramapædagogik Gitte Gry Bech Ballesheim:

– Jeg glæder mig til, sammen med Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, at sende de unge aspirerende scenekunstnere ud på en opdagelsesrejse i krop og sind og byde dem ind i det scenekunstneriske laboratorium. Akademiet bliver rammen om deres rejse ind teatrets og dramaets verden – guidet af de bedste undervisere, siger Gitte Gry Bech Ballesheim.

 

Et bankende kulturelt hjerte
Visionen er at skabe en levende scenekunstnerisk campus i Oure og Svendborg, hvor der arbejdes strategisk målrettet med talentudvikling.

Det er ikke første gang, Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for en scenekunstskole.

I 19 år har hun ledet Teaterbutikken, en teaterskole for børn og unge i København, samt undervist og udviklet teaterprojekter og koncepter i det scenekunstneriske miljø de seneste 25 år.

Kenneth Vennerstrøm, rektor for Oure Gymnasium, udtaler:

– Der er ingen tvivl om, at Gittes mangeårige erfaring med at skabe og lede teaterproduktioner og projekter i hele landet vil komme Svendborg Scenekunstakademi til gode og sikre kvaliteten af den undervisning, vi tilbyder. Vi går et spændende projekt i møde, og jeg glæder mig til det kommende samarbejde, siger han.

 

På BaggårdTeatret ser man også frem til at realisere samarbejdet med Skolerne i Oure og tage første spadestik til den nye 3-årige scenekunstuddannelse.

– På BaggårdTeatret har vi længe haft en drøm om at udvikle og samle talentmassen for scenekunst på Sydfyn. Med Gitte Gry Bech Ballesheim i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi skaber vi ikke bare en skole, men en kunstnerisk smeltedigel for unge teatertalenter fra hele landet”, udtaler Anne Thomsen, forretningsfører på BaggårdTeatret.

 

Skolestart i august
De første elever på Svendborg Scenekunstakademi har første skoledag 13. august.

Undervisningen bliver afholdt Oure Kostgymnasium suppleret af besøg på BaggårdTeatret med undervisning af skuespillere fra teatrets forestillinger.

Læs mere om Svendborg Scenekunstakademi på oure.dk og baggaardteatret.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php