Garn, lingeri og god betjening

6. april 2018

 

Det må være et paradis for enhver håndarbejde-entusiast at besøge Butik Nille i Langegade 45 i Kerteminde. Her kan man nemlig få alle sine drømme opfyldt med udfordringer i strikkekunstens mangfoldige verden. En specialbutik med en personlig betjening ud over det sædvanlige – og så har den ligget her i snart 50 år.
– Min mor startede forretningen lidt længere nede af Langegade, men den flyttede herop længe inden jeg overtog den for 23 år siden. Dengang var der både garn og broderi i forretningen. Broderidelen blev taget ud da jeg startede, men jeg har et stort udvalg i sy-tilbehør – og selvfølgelig stadig garn, fortæller Pernille Poulsen som ejer Butik Nille.

Det er sundt at strikke
Strikning er et ældgammelt håndværk. Fra Mellemøsten kendes en type strikkede sokker fra 1900 f.Kr. og i Norden har man fundet strikkepinde af ben fra omkring år 300.
Op gennem tiden har strikning været et håndværk forbeholdt kvinder. Det er det stadig. Men hvor det i en årrække var lidt stille på strikke-fronten, så er det gamle håndværk vendt stærkt tilbage. Det mærker Pernille Poulsen i sin butik.
– Alle dage har det været populært at strikke sweatere, varme huer og sokker og tøj ikke mindst til den lille nye baby. Strikning er virkelig vendt tilbage, og nu er flere yngre kvinder også begyndt at strikke. Man har nemlig fundet ud af, at det er rigtig godt at stresse af på mens man strikker eller hækler, forklarer Pernille Poulsen, som har så mange forskellige varianter af garn i den lille hyggelige butik, at man med garanti kunne nå flere gange rundt om jorden, hvis man bandt dem alle sammen.

Lækkert lingeri og uldent undertøj
Hvor den ene halvdel af Butik Nille består af garnnøgler og tilbehør til sykassen, så prydes den anden halvdel af lingeri og finere undertøj til kvinder i alle aldre og størrelser og både til hverdag og fest.
– Jeg har gode mærker i lingeri, kåber, badetøj og nattøj mm i lækre kvaliteter. Og uldundertøj som ikke kradser – naturligvis, smiler Pernille Poulsen.
På væggen i Butik Nille hænger der ikke billeder af Helena Christensen eller Elle Macpherson i lingeri, men derimod kvinder fra lokalområdet der har gået model for Butik Nille.
– Vi har gennem årene holdt modeshow forskellige steder i byen, hvor vi præsenterer nogle af vores kollektioner, og hvor lokale kvinder har gået model, siger Pernille Poulsen og tilføjer at hun har mange mænd som kommer og køber lingeri-gaver i butikken.
– Det er ikke som før hen, hvor de generte og usikre krøb langs væggen. I dag har mændende fuldstændig styr på både størrelser og mærker, smiler Pernille Poulsen.

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php