Botilbuddet Ryttervej går forrest i økologisk omstilling

2. maj 2018

 

Fødevarestyrelsen har tildelt køkkenet på Botilbuddet på Ryttervej et økologisk bronzemærke.
Det fejres sammen med beboere, pårørenderåd og medarbejdere tirsdag den 8. maj kl. 15.30.

 

For at fremme brugen af økologiske føde- og drikkevarer har Fødevarestyrelsen siden 2009 brugt Det Økologiske Spisemærke i bronze, sølv og guld til at vise, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Det er derfor et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi.

Bronze tildeles, når 30-60 procent af køkkenets indkøb af føde- og drikkevarer er økologiske.

Botilbuddet Ryttervej har et selvstændigt køkken, der står for alle måltider til beboerne. Der produceres dagligt til de 40 beboere og deres gæster. 


– Det er virkelig flot at være i spidsen for implementering af den politiske målsætning om mindst 30 % økologi på de kommunale institutioner, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Klit, som deltager i fejringen den 8.maj.

Økonomiudvalget vedtog 24. oktober 2017 en plan for indfasning af minimum 30 % lokal økologi i rådhusets kantiner inden 2020.
– Det er glædeligt, at det er et af vores tilbud, der går forrest og allerede indfrier forventningen i 2018, siger Hanne Klit.

Afdelingsleder Charlotte Kremmer Larsen er også glad for resultatet.

– Køkkenet har været målrettet i at fremme økologi, fordi vi, som kommunalt tilbud, ønsker at tilbyde borgerne en sund kost og samtidig tage ansvar for natur og miljø, siger hun.

Fejringen af Det Økologiske Spisemærke i bronze er af pladshensyn et lukket arrangement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer



BESØG OS I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder





  - Få Dit arrangement med

Svendborg Rabbits



Blogroll





Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php