Vi optager ikke elever, vi optager familier

6. april 2018

 

Der er blot 238 indbyggere i Revninge, som ligger fire km syd for Kerteminde. Så når klokken ringer, og der hver dag møder 262 elever og 20 lærere ind på Kertemindeegnens Friskole, fordobles indbyggerantallet nærmest i den lille østfynske landsby.

I Revninge er de stolt af deres friskole. Den blev indviet i 1863 og er således en af landets ældste friskoler. Men det er ikke kun på grund af de gamle stolte traditioner man er stolt af sin friskole i Revninge. Også skolens holdninger og værdier skaber samhørighed, tryghed og nærvær langt ud over bygrænsen.

Bygger på fællesskab
I Danmark har vi undervisningspligt og ikke skolepligt. Det betyder, at forældre i Danmark er frie til at vælge et altenativ til folkeskolen. Den beslutning har forældre til omkring 120.000 børn og unge i Danmark truffet.

De fleste friskoler er opstået, fordi en gruppe forældre har taget initiativ til at oprette skolen.
Skolerne afgør frit, hvilke elever, de vil optage. Det er nemlig afgørende, at familierne bakker op og engagerer sig i skolens værdier og holdninger.
Torsten Bo Kristensen er skoleleder ved Kertemindeegnens Friskole. Allerede i de første år af seminarietiden, mærkede han, at hans hjerte bankede for friskoletanken.
– Det er sådan her, man skal lave skole. Vores skole bygger på fællesskab og ansvar overfor hinanden. Vi optager ikke elever – vi optager familier, og dermed skaber vi et fælles fundament for læring og dannelse. Vi skal ikke forme eleverne til en bestemt hylde i livet, men i stedet sætte børnene fri og give dem mulighederne for at få ’det gode liv’. Derfor starter vi altid med at holde af børnene, og tager alle med ind i fællesskabet. Det er forudsætningen for at lære, siger Torsten Bo Kristensen.
En kreativ og faglig skole
Kertemindeegnens Friskole har ét spor fra børnehaveklasse til 10.klasse med max. 22 elever i klasserne. Alle elever skal kende alle de voksne på skolen og vide hvem hinanden er. Lærere og forældre er engagerede og det grundlæggende udgangspunkt er, at man skal kunne favne og udvikle skolen, samtidig med, at man sikrer trygheden hele vejen.
– Her er nogle meget engagerede og dygtige lærere som brænder for sagen, og som har frihed til at bruge de metoder, som de finder bedst. Vi trækker ikke noget ned over hovedet på nogen, siger Torsten Bo Kristensen og tilføjer at kreativitet er et væsentligt omdrejningspunkt.
– Kreativitet er et godt værktøj i enhver henseende. Derfor har vi kreativiteten koblet på fagligheden hele vejen, så vi får det hele menneske ud i den anden ende, smiler skolelederen.

kertfri.dk

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php