Find vej til værftets historie!

7. maj 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Frederiksø er synonymt med værftshistorie. Svendborg Stålskibsværft startede i 1916 og havde store armbevægelser. Værftet havde egen kraftcentral og de buede haller var Svendborgs første bygninger af jernbeton. Mange af de bygninger du kan se på Frederiksø i dag, stammer fra dengang. Men hvad skete der egentlig inde i alle de mange bygninger dengang der blev bygget skibe på Frederiksø?

 

Svendborg Museum har hjulpet Svendborg Kommune med at få fortalt Frederiksøs og værfternes historie. Gamle værftsarbejdere mødtes sidste år og hørte og fortalte skrøner – og sikkert også sande historier om alle de mange værftsarbejdere og deres øgenavne. Mindst 400 øgenavne er det blevet til!

 

Nu er turen kommet til bygningerne. Svendborg Kommune inviterer byens borgere og besøgende til at gå på opdagelse på Frederiksø og blive klogere på øens historie. Det er nu muligt at se fotos af og læse om bygningernes tidligere brug på skilte opsat på bygningernes facader.

 

Fernisering af skilte: den 15. maj kl 16:30
Her inviterer Svendborg Kommune i samarbejde med Svendborg Museum til en fortælling og en ø-vandring om hvad der skete inde i alle de interessante bygninger. Vi mødes på Kammerateriet. Her vil museumschef Esben Hedegaard fortælle om værftets historie og planlægger Klaus Johannessen fra Svendborg Kommune vil komme ind på hvad der sker i dag … og lidt om fremtiden.

Derefter går vi en tur rundt på øen og ser de nye skilte, som hver især fortæller bygningshistorie om Portnerhuset, Administrationsbygningen, Fællesværkstedet og Snedkeriet for blot at nævne nogle. Vi kommer også forbi Ring Andersens Værft. Undervejs vil vi komme til at møde nogle af øens nuværende beboere og høre om deres aktiviteter.

Arrangementet slutter på Kammerateriet til en lille forfriskning og måske et spørgsmål eller endnu en skrøne om Frederiksø’s historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php