Arkitektkonkurrencen om det ny SIMAC er skudt i gang

7. maj 2018

Sådan her kunne Nordre Kaj på Svendborg Havn se ud om tre år.
(Illustration fra Udviklingsplan for Svendborg Havn, februar 2014) 

 

Arkitektkonkurrence om det ny SIMAC på Svendborg Havn er skudt i gang. Byggeriet forventes indviet i 2021

 

Det ny SIMAC er det nye, maritime uddannelsescenter midt på Svendborg Havn, på Nordre Kaj. Arkitektkonkurrence er blevet annonceret i dag, af et nyt, samlet campus får SIMAC rammer i verdensklasse. Ambitionen er at uddanne fremtidens kandidater, der skal være med til at fastholde Danmarks internationale førerposition inden for de maritime erhverv.

Arkitektkonkurrencen bliver afholdt af SMUC Fonden (Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter), der er stiftet med henblik på at eje, udvikle og bygge det ny SIMAC samt drive grund og bygninger i samarbejde med SIMAC.

Bestyrelsesformand Frederik Ejlers, SMUC Fonden, siger:
– Skal Det Blå Danmark fortsat vise vejen ude i verden kræver det, at vi har rammerne til at uddanne fremtidens maritime ledere, så de kan møde den enorme teknologiske udvikling, der sker inden for erhvervet. Vi er stolte over, at vi nu kan skyde arkitektkonkurrencen i gang. Ikke alene får det ny SIMAC helt unikke rammer på Svendborg Havn. Vi glæder os også til at vise, hvordan fremtidens uddannelses- institution kan se ud.

Bestyrelsesformand Henrik Sloth, SIMAC, siger:
– Vi ser frem til at flytte ind i et nyt, samlet campus midt i Svendborg. Både rammer og placering løfter os til et nyt niveau som åben og samarbejdende uddannelsesinstitution. Vores fornemste opgave er at tiltrække og uddanne det talent, der sikrer Danmarks førerposition i fremtiden.

Borgmester Bo Hansen (S), Svendborg Kommune, siger:
– Vi er allerede i gang med udvikle og fremtidssikre Svendborg Havn med helhedsplanen Den Blå Kant. Det er helt afgørende for os, at Danmarks bedst bevarede industrihavn også i fremtiden er en levende havn. Ved at placere SIMAC midt i den gamle industrihavn er vi med til at fastholde byens unikke maritime historie – men især får vi en brobygger mellem fortidens industrihavn, byen, studerende, innovation, højteknologiske virksomheder og fremtiden.

 

Det ny SIMAC er muliggjort takket være en donation på 100 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. SMUC Fonden arbejder for at rejse yderligere finansie- ring via en række af de øvrige maritime fonde, der deler visionen med Det ny SIMAC om nødvendigheden af stærke og fremtidssikrede maritime uddannelser. restbeløbet bliver finansieret ved realkreditlån. Det samlede projekt har et finansieringsbehov på 310 millioner kroner (ex. moms). efter en åben prækvalifikation bliver fire hold indbudt til første runde af konkurrencen, der bliver afholdt som en lukket (anonym) arkitektkonkurrence. Her er fokus på at udarbejde en helhedsplan for nordre Kaj
i Svendborg, som omfatter maritim uddannelsesinstitution, maritim erhvervspark og et område for blandet bolig og erhverv. I anden fase af konkurrencen bliver højst to hold udpeget til at udarbejde et egentligt skitseforslag for Det ny SIMAC. Konkurrencen forventes afsluttet i starten af 2019, hvor vinderprojektet kan blive præsenteret. Forventet indflytning i slutningen af 2021. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php