Sammen udvikler vi Svendborg del 5 – Kullinggade 6A

24. maj 2018

 

(Foto: Rudi Rusfort Kragh og mitsvendborg.dk)

 

13 dage til konference om udviklingen af Svendborg By og havn; afholdes den 6. juni kl. 18.00 til 20.00 i Maritimt Center. Gratis adgang.

Eksempel 5; Et renoveringsprojekt der er lykkes bl.a. gennem samarbejde mellem Kulturstyrelsen, kommunen og ejeren Kullinggade 6a

 

Bindingsværkshuset i Kullinggade 6a har haft en omtumlet tid. Det er et klassisk bindingsværkshus fra 1600-tallet. Fra midten af 2000´erne var det ubeboet og manglende vedligehold fik huset til at udvikle sig til en lokal øjebæ.
Forfaldet gik stærk, da husets ejer ikke havde penge til istandsættelse.

Efter pres fra naboerne, fra By og Land-Sydfyn og Svendborg Museum lykkes det til omsider Kulturstyrelsen og Svendborg Kommune – sammen med ejeren – at finde de nødvendige penge til at huset kunne istandsættes. Huset fremstår i dag højvandssikret.

Huset i Kullinggade 6a, også kaldet ”Helges hus”, er Svendborgs næstældste borgerlige hus, fra midten af 1600-tallet. Huset er fredet.

 

Svendborg by og havn er sammensat af nye og historiske bygninger, som blander sig med hinanden og giver plads til fortællingen om den dynamik der er og har været i byen og på havnen.

Forandringen er ofte sket i et samspil mellem myndighed og offentlighed, i form af foreninger og borgerne. Når dette samspil virker sker der noget konstruktivt som skaber forandring og fornyelse, med respekt for den historie som er grundlaget for byen og havnen. Kulturarven er ofte forudsætningen for udviklingen.


Download program for konferencen


Konferencen afholdes i samarbejde mellem Svendborg Kommune
og By og Land-Sydfyn.

Konferencen er støttet af Fonden for Fynske Bank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php