Sammen udvikler vi Svendborg del 9 – Frederiksø

28. maj 2018

(Foto: Svendborg Kommune, Fremtidenshavn.dk)

9 dage til konference om udviklingen af Svendborg By og havn; afholdes den 6. juni kl. 18.00 til 20.00 i Maritimt Center. Gratis adgang.

Eksempel 9; Frederiksøen ligger centralt i Svendborg Havn. Udviklingen foregår i en skøn blanding mellem Svendborg Kommune, virksomheder, kulturelle iværksættere og ildsjæle.    

Frederiksøen ligger midt i havnen og er de senere år blevet i tilløbsstykke for svendborgenserne.

På Frederiksøen blandes erhverv og kultur på kajerne og i de gamle værftsbygninger. Aktiviteterne skal befinde sig indenfor et af de tre temaer; kreative og skabende kultur, aoudooraktiviteter samt maritime oplevelser.

Indenfor disse tre temaer afprøves for tiden forskellige midlertidige aktiviteter, for at undersøge hvilke aktiviteter der virker og hvilke projekter der ikke skal satses på.

Den nuværende aktivitetsperiode løber frem til udgangen af 2019.

En lang række aktører har modnet denne proces. Svendborg Kommune har stået i spidsen for processen, bistået af en lang række organisationer med kyndige fagfolk, ildsjæle og engagerede borgere.

Frederiksøen er et kulturmiljø og mange af bygningerne er klassificeret som bevaringsværdige.

 

Projektet er en del af udviklingen af Svendborg, som sker i et samspil mellem kommunen og engagerede og ansvarlige borgere.

Svendborg by og havn er sammensat af nye og historiske bygninger, som blander sig med hinanden og giver plads til fortællingen om den dynamik der er og har været i byen og på havnen.

Forandringen er ofte sket i et samspil mellem myndighed og offentlighed, i form af foreninger og borgerne. Når dette samspil virker sker der noget konstruktivt som skaber forandring og fornyelse, med respekt for den historie som er grundlaget for byen og havnen. Kulturarven er ofte forudsætningen for udviklingen.


Download program for konferencen


Konferencen afholdes i samarbejde mellem Svendborg Kommune
og By og Land-Sydfyn.

Konferencen er støttet af Fonden for Fynske Bank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php