Sammen udvikler vi Svendborg del 10 – Bygningsforbedringsudvalget

29. maj 2018

(Foto: Rudi Rusfort Kragh)

8 dage til konference om udviklingen af Svendborg By og havn; afholdes den 6. juni kl. 18.00 til 20.00 i Maritimt Center. Gratis adgang.

Eksempel 10; Ejer du et bevaringsværdigt hus kan du få støtte til udvendigt arbejde. Central aktør i dette er Bygningsforbedringsudvalget.

I 2006 blev der foretaget en omlægning af det store tegltag på Møllergade 35 med genbrugstagsten på fast undertag. Der blev giver støtte fra Kulturstyrelsen og fra Bygningsforbedringsudvalget i Svendborg Kommune.    

Bygningsforbedringsudvalget kan give støtte til restaurering af bevaringsværdige beboelsesbygninger med værdi 2-4.

Bygninger, der er registreret med en bevaringsværdi på 1 – 4 efter SAVE’s 10-trins skala, er medtaget i kommuneplanen som bevaringsværdige og med de retsvirkninger, som følger heraf. Det betyder, at der kan opnås økonomisk tilskud til forbedringer i henhold til aktuelt regelsæt. Og at bygningen ikke må nedrives, før der er taget politisk stilling til nedrivningen. 

Svendborg by og havn er sammensat af nye og historiske bygninger, som blander sig med hinanden og giver plads til fortællingen om den dynamik der er og har været i byen og på havnen.

Forandringen er ofte sket i et samspil mellem myndighed og offentlighed, i form af foreninger og borgerne. Når dette samspil virker sker der noget konstruktivt som skaber forandring og fornyelse, med respekt for den historie som er grundlaget for byen og havnen. Kulturarven er ofte forudsætningen for udviklingen.


Download program for konferencen


Konferencen afholdes i samarbejde mellem Svendborg Kommune
og By og Land-Sydfyn.

Konferencen er støttet af Fonden for Fynske Bank.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php