Alle vil være svendborgensere

31. maj 2018

Kan vi slå vores brand i stykker, og selv med bind for øjnene stadig genkende skårene.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Leder juni

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – mitsvendborg.dk

 

Når bøgen lige er sprunget ud, og man mærker den velkendte summen fra alle krogene af Svendborg igen begynder at røre på sig, ja, så vil alle være svendborgensere. Alle vil være en del af noget helt særligt – noget, som vi i alt beskedenhed har, som de færreste kan hive op af hatten.
Man kan ikke tage det frem og pakke det ud sammen med havemøblerne og parasollen med de gule maguritter. Ej heller kopiere det og rulle det ud hvilket som helst andet sted, med saltvand, ishuse og muntre spillemænd. Nej, Svendborg er Svendborg.

Man siger, at et stærkt brand skal kunne tåle at blive slået i stykker og stadig være lige så stærkt. Som for eksempel et skår fra en Coca Cola flaske, halvdelen af en Mercedesstjerne eller et æble, hvor der er taget en bid. Man behøver ikke at forklare mere. Brandet taler sit eget sprog.
Men hvad er så egentlig Svendborgs brand? Kan vi slå det i stykker, og selv med bind for øjnene stadig genkende skårene. Synergien mellem stumperne er afgørende for om vores brand kan tåle at blive slået i stykker. Det kræver dog, at vi tør!

Når Svendborg bliver kåret som ’Danmarks hyggeligste handelsby’, eller når vi kalder os for ’hele Danmarks have’ og placerer os selv på danmarkskortet som et kulinarisk omdrejningspunkt, er vi så gode nok til at forfølge vores vision helt til dørs.

Handlekraft er at turde forfølge sin vision. Når et politisk flertal beslutter at gøre Torvet bilfrit er det en vision om, at tiden er inde til fornyelse. Man tør forfølge sin vision. Tør forandringer. Men tiltroen til visionerne blegner, når man allerede inden den sidste bil forlod Torvet 1.juni er ved at vække den gamle diskussion om at flytte springvandet ’Havfruer, der laver malmstrøm’ tilbage til sin oprindelige plads midt på Torvet. Det er ikke fornyelse eller visionært.
Skal Svendborg kunne tåle ’at blive slået i stykker’ og stadig bevare sit stærke brand, så skal vi turde forfølge visionerne hele vejen.

 

Rigtig god sommer

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php