Autentisk autoværksted i Vester Skerninge

9. juni 2018

 

Egentlig kunne det ligne et hvilket som helst autoværksted. Ude foran er der linet op med brugtbiler med salgskilte i frontruden og lakken glinser i den flotte forårssol. Skiltet på væggen til værkstedet fortæller, at der ydes service i alt lige fra karosseri til airkondition – og at her er man Hella service partner – hvilket også står på alle medarbejderes arbejdstøj.

Inde på værkstedet er den helt karakteristiske duft af, at her arbejdes der med biler. Sådan lidt en blanding af olier, gummi og metal. Havde det været et smedeværksted, så havde det været en anden duft, men dog i samme familie.

Der er en Toyota Carina på liften i gang med at få lavet bremser, og ind af porten er en mekanikersvend ved at køre en sportsvognslignende nyere personbil ind til service. Den er sænket og med lavprofildæk. Der er ikke meget mere luft under den, end der er plads til en håndflade. Ejeren af bilen er med på værkstedet og taler med svenden om, hvad der skal laves. De kender hinanden. Det gør man typisk her på værkstedet.
Radioen kører – naturligvis. ’All you need is love’, synges John Lennon mens den veldrejede klassiske pinup-kalender-pige på værkstedsvæggen blinker til svendene.
Så kommer mester. Han taler i mobiltelefon med en kunde, mens han tydeligvis har retning over værkstedsgulvet mod kontoret i den ene ende af den gamle ejendom. Tre minutter efter er han ude på værkstedet igen med et stykke papir i hånden, som han giver videre til en af svendene med en besked, som sandsynligvis har med mobil-samtalen at gøre.
– Velkommen. Jeg hedder Jacob. Skal vi gå ovenpå, siger Jacob Hansen til mig. Han er ejer af Max’s Brugtbiler i Vester Skerninge.

 

Hele familien i huset
På 1.salen ligger frokoststuen – ’Dueslaget’, som det er døbt. ’All you need is love’, nynner Jacob Hansen op ad trappen, som er ret stejl. Allerede inden mit interview er begyndt, har jeg en fornemmelse af, at det her sted er noget ganske særligt. Her er en afbalanceret atmosfære – et godt arbejdsklima. Man mærker det bare.
Max Eriksen åbnede Max’s Brugtbiler i 1985 som autoværksted og salg af brugtbiler. Jacob Hansen har været ansat i firmaet siden 1990, og overtog forretningen for syv år siden. Værkstedet har til huse i den bygning, som i gamle dage var elværk i Vester Skerninge. Et af de allerførste jævnstrømsværker i Danmark.
I dag ejer han bygningen, hvor både hustruen Lotte driver frisørsalonen Hårværkstedet og datteren Ditte har Blomsterværkstedet. Alle tre erhverv under nærmest samme tag.

Det er primært brugtvognssalget som Jacob Hansen beskæftiger sig med, og – naturligvis rollen som mester for hele værkstedet, som omfatter fem mand og en kontordame.
– Der bliver ikke tid til at ’skrue’ så meget mere på bilerne for mit vedkommende, smiler Jacob Hansen og tilføjer, at han altid har 1-2 lærlinge på værkstedet, for, som han siger; ’vi skylder de unge mennesker at skabe gode praktikpladser for dem’.

 
120 solgte biler om året
Man kan vist roligt sige, at Max’s Brugtbiler er et rigtig land-autoværksted. Man kender hinanden godt herude på landet, og ryger der en pære i den ene forlygte, så kommer man bare ind og får den skiftet uden den helt store indskrivning.

– Det er sådan vi gør, herude på landet. Der er altid noget at lave, siger Jacob Hansen, og smiler igen.
Sidste år blev der solgt omkring 120 brugtvogne fra Max’s Brugtbiler. Mange af dem Toyotaer. Gennem årene har værkstedet specialiseret sig i Toyota, og det betyder, at her også kommer mange faste kunder med en forkærlighed for den japanske kvalitetsbil.
– Vi er gode til dem, men arbejder naturligvis med alle bilmærker. Ofte kommer der kunder og spørger, om ikke vi kan skaffe den eller den brugtbil til dem, og så har vi heldigvis et ret godt netværk. Blandt andet et rigtig godt samarbejde med MFA Biler i Svendborg, som forhandler Toyota. Vi koordinerer gerne handlen med en Toyota af nyere dato til MFA Biler, og de henviser kunder til os. Sådan arbejder vi fint sammen, siger Jacob Hansen som med en kundekreds fra et bredt område tilbyder gratis lånebil, både personvogn og varevogn, mens bilen er på værksted.

På vejen ud møder jeg bilejeren til den sænkede sportsvogn med lavprofildækkene. Hans bil er færdig og kørt ud på vejen. Han stiger ind, og triller afsted med et dyt og en vinkende arm ud af vinduet. Sådan gør man, herude på landet.

maxsbrugtbiler.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php