Cittaslow – kompasnålen for Svendborgs udvikling

10. juni 2018

En sejltur med Fylla er en af de arrangementer man kan opleve i forbindelse med at Svendborg Kommune har været en Cittaslow i 10 år.

 

AF SØS GRÜTZMEIER, Cittaslowrådet Svendborg

 

Kan man sige ’nej’ til gæstfrihed, bykvalitet, byplanlægning, lokale produkter eller miljø – nej vel? Så kan man heller ikke sige ’nej’ til Cittaslow.

Cittaslow er det kompas, der sætter fokus og retning på, hvor vi skal hen i Svendborg.

Og hvor skal vi så hen? Vi skal derhen, hvor det bliver ved med at være attraktivt at bo i Svendborg. Vi skal lokke de unge, som bor i de store byer til at sælge deres små lejligheder til gode penge og købe et dejligt hus her i kommunen. God bolig, dejlig natur, masser af kultur og kort afstand til arbejde – what’s not to like?

Hvad har det så lige med Cittaslow at gøre?
Cittaslow er som sagt det kompas, der skal være med at sætte retning, så vi både udvikler byen, men også passer på byen og området. Mange af de projekter, der bliver arbejdet med i kommunal regi følger et eller flere Cittaslowkriterier.
Det kunne f.eks. være kriteriet ’Understøtte lokale gastronomiske produkter, aktiviteter og oplevelser’. Her er Nymarkskolen et strålende eksempel. Skolen er gået i front og har udviklet LOMA projektet (Lokal Mad) projektet, hvor de store elever laver mad til hinanden af lokale produkter. Eleverne lærer at lave sund mad, og lokale leverandører af fødevarer, leverer varerne – en win win situation.

Det kunne også være kriteriet ’Center for sundhed og lægehjælp’ – hvor Sundhedshuset i Hulgade er et konkret bevis en helt andet type af kriterie.
Eller kriteriet ’Bevare og forbedre historiske center, bygninger og anlæg af kulturel eller historisk værdi’, hvor projektet ’Liv i Min by’, har fået Munkestræde smukt renoveret.

Men Cittaslow er ikke kun kommunale projekter. Det er også virksomheder i kommunen, der kan se sig selv i konceptet. Virksomheder, der vil være med til at understøtte tanken om at lokale kvalitetsprodukter og gæstfrihed er med til at lokke både turister og tilflyttere til byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php