Sanselige Stella Maris

11. juni 2018

 

Som det første kys en tidlig bøgegrøn forårsmorgen er der oplevelser vi aldrig glemmer. De helt specielle øjeblikke i livet, hvor alle vores sanser åbner sig på vid gab, og lader sig forføre af nydelsens forunderlige øjeblikke. Sådan en følelse får man, første gang man besøger Stella Maris i Svendborg.

 

Ro, fordybelse og fantastisk gastronomi
Forførelsen starter allerede i det øjeblik, man kører ned af alléen af Kogtvedvænget og ind på gårdspladsen til de flotte hvide bygninger, som er opført i 1904 af Svendborgs daværende matador Theobald Weber. Man kan fornemme historierne fra årene som sommerpensionat og senere hvor Stella Maris var missionshotel. Suset og duften fra Svendborgsund er den samme og har været det i alle årene.
I dag er Stella Maris et populært sted for fordybelse, forkælelse og forførelse helt ind under huden. Man skal lede langt efter et hotel og en restaurant med en bedre beliggenhed, med en unik udsigt direkte til Svendborgsund, helt fantastisk gastronomi og et serviceniveau langt ud over det sædvanlige. Det er ikke uden grund at Stella Maris er blevet kåret som Danmarks bedste firestjernede hotel i 2018 på Trivago. Faktisk er det andet år i træk, at stedet løber med førstepladsen. Folk kommer fra hele landet og udlandet for at holde ’livets store fester’ i de smukke og luksuriøse omgivelser.
Men det er ikke kun de smukke omgivelser, som gør, at folk kommer langvejs fra for at spise eller overnatte på Stella Maris. Det smilende og servicemindede personale, køkkenets kræsen for de gode råvarer, som gerne er økologiske og fra lokale producenter, historier og fortællinger ned i mindste detalje, og hele husets naturlige tilgang til bæredygtighed er hjertet i Stella Maris.

 

Forankring i bæredygtighed
Stella Maris og den lille ø Vejrø nord for Lolland er ejet af Kim Fournais, der som den ene medstifter af Saxo Bank, har investeret en del af formuen i økologisk landbrug og bæredygtige løsninger på den lille selvforsynende ø i Smålandsfarvandet.
Lea Lohse er administrerende direktør for både Vejrø og Stella Maris, og hun er ikke i tvivl om, at det med at dyrke sine egne råvarer og skabe tætte relationer med lokale producenter, er et kig ind i fremtiden.
– Rigtig mange af de råvarer, som bliver tilberedt i køkkenet på Stella Maris, kommer enten fra vores eget landbrug på Vejrø eller fra små-producenter på Sydfyn. Det er omdrejningspunktet i hele vores koncept, at vi tager del i den grønne omstilling, og tænker bæredygtighed ind alle steder, vi kan, siger Lea Lohse.
Køkkenchefen på Stella Maris hedder Thomas Skovsmose Falck. Han er netop kommet hjem efter en tur til Tåsinge, hvor han har været på besøg hos en æg-producent af den lidt mere finurlige slags. Her er nemlig hønseracer som lægger både røde og grønne æg.
– Vi vil gerne skabe gastronomiske oplevelser for vores gæster – både i smag, duft og visuelt. Derfor er det meget interessant at komme helt ud i krogene, hvor der findes specielle små landbrug som Skindballegaard på Tåsinge. Vi er i en god dialog om et samarbejde, så vores gæster kan opleve flere smagsvarianter af æg, end dem vi er vant til, fortæller køkkenchefen som også samarbejder med Skiftekær Økologi, som har udlagt jord udelukkende til grøntsager til restaurationer. Øllet kommer fra Ø-Bryg på Thurø og Coisbo i Vissenbjerg, rygeosten fra Gundestrup, og man er også i dialog med Brødkompagniet i Brogade i Svendborg, hvor brødet bages efter gamle surdejsopskrifter, og tager den tid, det tager, at bage et godt brød.
– Vi har netop lavet et nyt spændende frokostkort med gode danske smørrebrødsklasikkere, som vi naturligvis har givet vores personlige præg. Som for eksempel vores hønsesalat med rygeost i, siger Thomas Skovsmose som skifter menukortene efter årstiderne.

– Der er jo ingen grund til at importere råvarer, når vi har alt vi skal bruge lige uden for døren, smiler han.

 

Alle er velkommen
Selvom der kommer en del gæster udenbys fra, så er restauranten på Stella Maris også et besøg værd for både familier og stedet for den gode forretningsfrokost. Faktisk vil man gerne slå et slag for, at svendborgenserne kommer forbi og bliver en del af huset. Tryllerierne i køkkenet ligger ganske vist en smule over gennemsnittet, men man behøver ikke frygte at priserne er skyhøje af den grund. Tværtimod er de overraskende konkurrencedygtige, og hvor de fleste kan være med.
– Vi vil rigtig gerne have flere fra lokalområdet til at komme og besøge os. Både som gæster i vores restaurant eller på terrassen her til sommer, hvor vi også holder særlige uformelle grillaftener, hvor familier er meget velkommen, lyder opfordringen fra Lea Lohse.
Stella Maris betyder i øvrigt havets stjerne, internt omtalt som den lysende stjerne. Man forstår godt hvorfor.

 

stellamaris.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php