Det begyndte med et hul i gulvet

11. juni 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvis du tror, at de to iværksættere bag Kammerateriet på Frederiksø, Lasse Bekker og Rune Kruse, nu efterhånden må være ved at være løbet tør for ideer til festlige indslag, som bidrager til byens kulturelle udvikling, så kan du godt tro om igen. Faktisk kommer der så mange ideer til de to ildsjæle, at de simpelthen er nødt til at parkere en del af dem.

– I en by som Svendborg er der så mange muligheder, at det nogen gange kan være svært at holde sig tilbage i at forsøge at føre dem ud i livet. Vi elsker at lave noget, som gør, at folk har det sjovt, og så er det bare fedt, at der sker noget i vores by, siger Lasse Bekker som sammen med makkeren Rune Kruse, bragte Skarøfestivalen fra at være en hyggelig havefest på Skarø, til at blive en succeshistorie på festival-danmarkskortet, som store danske kunstnere gerne rejser efter at optræde på.

 

Ikke langt fra tanke til handling
For blot fire år siden stod en stor del af bygningerne på Frederiksø stadig pivtomme uden nogen form for liv eller aktivitet. Og endnu inden Svendborg Kommune havde overtaget ejerskabet af bygningerne, lejede Lasse Bekker og Rune Kruse sig ind og åbnede spillestedet og baren Kammerateriet. Et lokale, der for fire år siden blev anvendt som et snaves lager for maskindele fra værftet Petersen & Sørensen.

– Vi forelskede os i lokalet, som tidligere havde været et renserum for maskindele under værftet. Det var nærmest bare et hul i gulvet, uden el, afløb eller noget som helst. Så vi gik i gang fra en ende af, fortæller Rune Kruse.

I dag er Kammerateriet et populært gå-i-byen sted, som skulle vise sig at blive til flere skud på idé-stammen for makkerparret. Den gamle portnerbolig på værftsøen er i dag is- og kaffebaren Knæwr, som også holder til i Gerritsgade. Et andet lokale i den flotte gamle administrationsbygning på Frederiksø er indrettet som festlokale og kan lejes for selskaber op til 60 personer. Bogholderiet kalder de den. På den anden side af Frederiksbroen ligger sportsbaren Venbar, hvor man, udover at kunne hygge med et spil dart og en fadøl, også komme og se sportskampe på storskærm i fællesskab med andre med samme passion for sportsbegivenheder. Herudover arrangerer de streetfood-market, som har været to gange i Rundbuehallen på Frederiksø med stor succes, og senest også på livsstilsmessen på Valdemars Slot.

 

 

En hel måned med havnefest
De to eventmagere har også pustet nyt liv i havnefesten på Svendborg Havn.

– En havn fortjener jo en ægtehavnefest, så den genoptog vi sidste år, efter den havde ligget stille fra tidligere skiftende arrangører, fortæller Rune Kruse. Og i år får havnefesten lidt af en tvist, når der dels bliver fri adgang til alle herlighederne, ligesom havnefesten nu strækker sig ud over ikke færre end fire weekender.

– Med forbillede i for eksempel torsdagskoncerterne i Odense, vil vi gerne skabe nogle store gratiskoncerter, der kan samle hele byen i nogle store, glade fester. Så hver eneste fredag og lørdag fra sidste weekend i juni og en måned frem byder Svendborg Havnefest på koncertoplevelser fredag og lørdag klokken 20.

– Målet er, at vi på de her sommerweekender kan få Frederiksøen helt op at ringe og få hundredevis af mennesker til at gå over Frederiksbroen til nogle hyggelige, festlige timer i den fine gamle værftshal og udenfor på kajen, lyder det fra Lasse Bekker og Rune Kruse.

 

Program for Svendborg Havnefest 2018

Fredag den 29. juni: Peter & De Andre Kopier

Lørdag den 30. juni: Hvide Løgne – 80’er-fest

Fredag den 6. juli: Thomas Helmig Jam

Lørdag den 7. juli: TBA

Fredag den 13. juli: Queen of Denmark

Lørdag den 14. juli: Bryan Adams Jam

Fredag den 20. juli: GuitarRebels – Vollbeat Tribute

Lørdag den 21. juli: A Rush of Coldplay

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php