Bliv klædt på til fremtidens butiksliv

12. juni 2018

 

Har du en detailforretning, en restaurant eller en anden form for butik i gadeplan, og har du en ambition om at være godt rustet til fremtiden og skabe vækst i din forretning, så er der gode nyheder at hente. Et nyt erhvervsinitiativ på hele Sydfyn sætter nemlig fokus på at styrke erhvervslivets muligheder for handel i gadeplan.
De fire kommuner; Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg, har sammen søgt og fået midler fra Syddansk Vækstforum og EU’s Socialfond til projektet ’Styrket Erhverv i Gadeplan’, som handler om at skabe vækst i erhvervslivet i gadeplan over hele Sydfyn. Herudover er de lokale erhvervsforeninger, Dansk Erhverv og Cittaslow er aktive medskabende i indsatsen.


To plus to gir’ fem
Mange butikker og forretninger i gadeplan er i dag udfordret. Internethandel, store indkøbscentre og kædeforretninger øger konkurrencen for de mindre butikker. Mange er måske ikke rustet godt nok til fremtiden og har brug for at få udarbejdet en handlingsplan på lige netop deres forretning. Det er der nu mulighed for med projektet, som allerede er skudt i gang med kick-off arrangementer i Svendborg, Rudkøbing, Ærøskøbing, Ringe og Faaborg.
Morten Wind er ansat i projektet som konsulent for små og mellemstore virksomheder, og han peger bl.a. på webhandel som et tema, som flere virksomheder i gadeplan kan udnytte bedre.
– Mange er af den opfattelse at webhandlen ødelægger butikslivet, men det er ikke nødvendigvis korrekt. Undersøgelser viser, at har man en webshop, og formår at udnytte mulighederne optimalt, så øger man faktisk salget i sin fysiske butik. Det handler om at få kunderne til at søge og lade sig inspirere på webshoppen, og så gøre det attraktivt at komme og gøre sin handel i butikken, siger Morten Wind. Hans kollega Daniella Wellejus er enig. Hun er projektkoordinator for ’Styrket Erhverv i Gadeplan’ og mener, at man godt kan få to plus to til at give fem.

– Man får en anden mere autentisk oplevelse ved at handle i en butik. Man kan mærke på varen, få den gode service osv. Det er blandt andet sådan nogle ting vi med projektet klæder forretningsejerne bedre på til, siger hun.

Stor tilslutning
Projektet, som kun koster tid og engagement at deltage i, er ikke skræddersyet fra start. I stedet er deltagerne selv med til at udvikle det undervejs med udgangspunkt i lige præcis de behov og ønsker, de har. Deltagerne skal gennem fire aktiviteter: 1) En dialog, hvor man får lavet en individuel handlingsplan. 2) 3 undervisningsforløb i bl.a. ”Nye forretningsmodeller og digitalisering” samt ”E-handel”. 3) Mentor forløb med en professionel mentor. 4) Netværksaktiviteter. Og der er allerede stor interesse for projektet fortæller projektleder og erhvervskonsulent i Svendborg Kommune Helge Padegaard.
– Det første hold, som startede op i april, blev hurtigt fuldt booket. Det er vi naturligvis rigtig glade for. De næste to hold bliver hhv. i september 2018 og januar 2019, og alle er velkommen til at kontakte os, hvis man ønsker at blive en del af ’Styrket Erhverv i Gadeplan’, siger Helge Padegaard.
styrketerhvervigadeplan.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php