Det dufter af læder og skocreme

14. juni 2018

 

Skoværkstedet er blevet til Baunbaek & Lyn. Der repareres stadig sko, men der sker også meget mere end det.

 

 

’Køb deres læderfedt og lakridspiber her!’. Sådan står der på gadeskiltet ude foran Baunbaek & Lyn i Brogade 27. Måske det i virkeligheden, når man kommer lidt ind under huden i den finurlige butik, fortæller meget godt, hvad det er for en type specialforretning. Man må simpelthen bare ind og gå på opdagelse.

Indtil for nylig hed den lille butik Skoværkstedet, men siden forretningen i 2012 blev overtaget af Jesper Lyn Petersen og Lotte Baunbæk, så er der kommet andet på hylderne end blot sko og dertil hørende produkter. Ja, faktisk meget mere end sko.

– Vi reparerer stadig sko, men værkstedet er rykket hjem på privatadressen, så nu har vi udvidet butikken med mere plads til alt det, som vi synes er rigtig sjovt at have, fortæller Lotte Baunbæk.

 

Læder og hårpomader
Baunbaek & Lyn kunne i princippet lige så godt ligge på Portobello Road i London eller på Værnedamsvej i København. Det er sådan en butik, hvor stemningen ryger i vejret som kviksølv i termometret på en sommerdag, straks man træder ind over dørtrinnet. Her dufter af læder og skocreme, og der bliver spillet ægte grammofonplader med Wes Montgomery eller Tom Waits. Her er rigtig barbergrej – bedre end ’Gillette – the best a man can get’, hårpomader fra Dapper Dan, så man kan få sit eget helt personlige Sean Connery – Goldfinger-look. Stetson hatte, skægolier, butterfly’s, Randers Handsker og damehatte i den lidt mere specielle afdeling. Kort og godt en butik du bliver lige så afhængig af, som duften af nyslået græs på årets første forårsdag.

 

Autentisk atmosfære
Det er særligt lædervarer og plejeprodukter til læder, som er gennemgående hos Baunbaek & Lyn. Faktisk er det ikke kun sko man kan få læderfedt til. Når lædersofaen derhjemme trænger til lidt kærlig omsorg, så kan det være en rigtig god idé, at komme ind forbi butikken i Brogade.

– Vi har ofte kunder som kommer med en sofahynde under armen, for at prøve hvilket produkt man kan pifte sofaen op med, når tiden har sat sine spor på den. Vi har sågar en BM Rød, som passer originalt i farven, hvis man har en rød Børge Mogensen stol i læder, forklarer Jesper Lyn Petersen som nu, efter der er blevet mere plads, har skabt et åbent læderværksted lige midt i butikken.
– Det er jo et sted, hvor folk godt kan lide at gå og ose og lade sig inspirere, og så synes jeg det er hyggeligt at stå at arbejde i mens. Vi laver bælter, remme og læderforklæder til f.eks. restaurationsbranchen – eller til manden, som har alt, og så kan folk gå og se på vinylplader eller snuse til skocreme imens, smiler Jesper Lyn Petersen og byder på en lakridspibe – dem kan man nemlig også få i butikken.

 

Musik på vinyl
Mellem reolerne med hatte, sko og skægplejeprodukter, finder man en helt anden niche hos Baunbaek & Lyn; salg af nye vinylplader. Det er nemlig et hit – igen – at lytte til sin musik på vinyl. Den Glade Plade, hedder det andet ben af Baunbaek & Lyn, som med et så bredt sortiment som muligt indenfor genrerne blues, jazz, rock, folk, country og motown, giver mulighed for at finde reproduktioner af gamle indspilninger samt nyudgivelser på vinyl.
– Ideen opstod alene i kærligheden til musik på vinyl. Det er ganske enkelt en anden oplevelse end den digitale lyd fra streaming eller cd’er, og så passer det, på en eller anden finurlig måde, godt ind i resten af butikken, lyder det fra Lotte Baunbæk.
Udover salg af vinyl i butikken kan man bestille sin plade på webshoppen dengladeplade.dk.

 

Efter at have været på opdagelsesrejse i den lille løjerlige specialbutik i Brogade, så er der i hvert fald én ting som står helt klart; det er ikke helt uden grund, at Svendborg er Danmarks hyggeligste handelsby.

baunbaekoglyn.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php