Et særligt skær – part 3

14. juni 2018

 

En novelleføljeton af Nanna Grønbech Petersen
1. del og 2. del af novellen kan læses på Nannas blog Creative Passion www.ngppassion.ngpart.com

 

I luften omkring frøene sås en lysende sitren, og med stor forsigtighed havde han lukket hånden. Piet havde takket kvinden. Han var løbet op til Vor Frue Kirke, her havde han plantet det første kim nær kirketårnet. I hurtigt løb var han fortsat til træet ved roklubben, hvor han anbragte det andet kim i mulden.

 

Nu placerer han det tredje kim i jorden under maleriet, som minder ham om lyden af en magisk koncert. Solen er næsten borte, og han beslutter at overnatte i Svendborg nogle dage. Men allerede næste dag bliver han nødt til, at tage tilbage til jobbet i København.

 

Dagene går. Han foretager den ene investering efter den anden. Investerer store summer. Firmaet vokser. Globaliseringen og outsourcing, verden byder på et hav af muligheder. Det kører for ham. På overfladen. Der er tårer der presser på, men han græder ikke. Han arbejder. Det skærer i øjenkrogene som skarpe glasskår. Klumpen i halsen fylder enormt. Piet arbejder mere og mere, og han glemmer frøene. Han glemmer deres skær. En ligegyldighed bølger i ham, efter forholdet til Kaja gik i stykker. Denne værkende fornemmelse af skarpe glasskår, der skærer dybere og dybere i øjenkrogene, er pågående. En lørdag formiddag i maj sortner det for hans øjne, han er på arbejde. Alene. Piet falder om på kontoret. I rummet lyder en blød og tung lyd, da hans baghoved knalder hårdt ned i gulvet. Blackout.

 

Da han fortumlet kommer til sig selv, ligger han og stirrer op i det hvide kontorloft. Han undrer sig over, hvor han befinder sig, han husker ikke alt, men han husker pludseligt, at han også havde fået et blackout tilbage i februar. Og han husker kvinden med de mørkeblå øjne og de lysende frø. Uden at tøve, uden at det sortner for hans øjne, rejser Piet sig, han går direkte hen til parkeringskælderen og starter den mørkeblå Audi og sætter kursen mod Svendborg.

 

Piet finder tilbage til de tre punkter, hvor han har plantet frøene i februar. Selvom det virker surrealistisk, er der ved kirketårnet nær Vor Frue Kirke vokset et bøgetræ op med nærmest selvlysende grønne blade. På træet imellem alle bladende flagrer en hvid papir lap som et løsrevet budskab i vinden. Piet griber om sedlen, vrister den af grenen og vender lappen om. Han læser…

 

Læs sidste del af novellen i næste nummer af mitsvendborg.dk – MAGASIN og her på mitsvendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php