Hvor lidt skal der til før børn og voksne har en fest?

18. juni 2018

 

AF SUSANNE RIBER

 

Johan og jeg er i haven, der graves i sandkassen, bunker flyttes herfra og dertil. Der køres med gravko og traktor og der dirigeres rundt med mormor. Det er snart sommer, lige nu er det dejlig forår og familiens liv leves mest udenfor. Der grilles, Johan puster sæbebobler og han sprøjter på mormor med vandpistolen.

Ind i mellem forlader vi haven og begiver os ud i verden. Til legepladsen på den nærmeste skole, til det lokale ishus, eller til det store grønne område, hvor vi næsten kan blive væk fra hinanden, og hvor vi finder blomster og sjove insekter. Pludselig dukker Valdemar op på sin gå-cykel sammen med mor, han har hørt Johan og er nysgerrig på hvad vi laver. Gensynsglæden er stor, der krammes og grines, der graves flere huller i jorden og sparkes til bolden. De voksne står i baggrunden og iagttager børnenes leg og snak.

Solen varmer og vi trænger til lidt at drikke, drengene får saft og melon, mormor drikker kaffe sammen med Valdemars mor. I teltet, i ly af solen, snakkes og grines der, gravko, traktor og gå-cykel styres sikkert rundt i haven mellem tørrestativer og havemøbler.

Senere går vi til stranden, hvor vi graver i sand, undersøger tang og griner mens tanglopperne springer rundt på vores bare fødder. Det kilder. En gammel kæp helt hvid af saltvand kan bruges, der laves flere huller men pludselig kommer en hund forbi, som gerne vil lege. Johan kaster kæppen ud i vandet og hunden svømmer og plasker, så Johan må grine. Senere da hunden ryster sin våde pels op af Johan bliver det for meget, og mormor løfter Johan op.

En tur på havnen, ser færgen lægge til og biler og cykler der kører ud og ind. Det gamle træskib lægger til broen og glade passagerer slutter turen med en øl på dækket. Turbåden Helge lægger til kaj efter en tur til Valdemar slot på Tåsinge. Johan og mormor har en dejlig tur på Frederiksøens ”strand”, hvor Johan leger med spand og skovl, mens mormor slapper af i stolen med sin kaffe. Senere går vi til den rigtige strand ved Christiansminde, hvor vi fanger krabber og dypper numsen.

Forår og sommer er tid for udeaktiviteter for børn og voksne. Vi bliver som børn, vi spiser og leger ude, vi benytter naturen, og vi nyder at mærke varmen helt ind i de vinterkolde knogler. Det er tiden, hvor vi munter os med leg, grill og samvær. Vi snakker med naboen over hækken, båden kommer i vandet, de modige tager sig en dukkert i det kolde vand og de grønne udearealer bliver alle mands eje.
God sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php