Sund mad for alle

22. juni 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

’Vi forvandler sunde og lokale økologiske råvarer om til spændende smagsoplevelser’

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er kun godt fire år siden at Mette og Sune Østbjerg flyttede fra København til Svendborg for at drive økologisk specialforretning/købmand og café i Brogade 37. Øland, hedder butikken, hvor alt du finder på hylderne er 100% økologisk. Og det hitter hos svendborgenserne. Vi bliver nemlig stadig i stigende grad mere bevidste om økologi, når der indkøbes til husholdningen. De økologiske delikatesser i Øland kommer i høj grad, og helt bevidst, fra lokale avlere og producenter.

– Vi vil gerne styrke det sydfynske og tage et socialt ansvar. Derfor støtter og engagerer vi os i lokale initiativer og deltager gerne i lokale fællesskaber. Det handler om at tage ansvar for området omkring os og for hinanden, siger Sune Østbjerg.

Økologisk mad til virksomheder
Udover den lille økologiske købmand i Svendborg midtby, med alt lige fra mel fra Kragegaarden til kød fra Steensgaard, så leverer Øland også hver dag mad ud af huset til både private og firmaer. Man tilbyder festmenuer, konfirmationsmenuer, mødemad, frokostordninger, sandwich, tapas m.m. og det hele laves og tilberedes fra køkkenet på Kvægtorvet, hvor Øland har forpagtet køkken og café i Fremtidsfabrikken II.
– Vi har de absolut bedste rammer at drive vores forretning i med køkkenet på Kvægtorvet. Her er vi en del af et sprudlende iværksætterliv, med både de mennesker som har til huse i bygningen, og de mange som kommer udefra til møder og kurser i Kvægtorvet, forklarer Sune Østbjerg og tilføjer, at alle er velkommen. Cafeen har nemlig åbent for offentligheden mandag-fredag fra kl.8-16, hvor man kan holde sit café-møde, og få en kop kaffe og et stykke brød, eller få dagens ret for 80 kr. mellem kl.12-13.
– Forudsætningerne er optimale i at kunne tilbyde virksomheder sund og varieret mad til såvel møder som større og mindre arrangementer, siger Sune Østbjerg og fortæller om Øland’s helt nye koncept, som netop er målrettet erhvervslivet;
– Vores catering fungerer ret godt. Flere har fokus på at få leveret frisklavet økologisk mad af høj kvalitet. Vi forsøger at imødekomme de fleste individuelle behov, og kan derfor både lave det vegetarisk og vegansk, om der skulle være et behov for det. Samtidig arbejder vi på at minimere madspild og bruger vores råvarer på nye og spændende måder. Med det som udgangspunkt, tilbyder vi nu, fra dag til dag, at levere morgenmad, brunch, frokost eller aftensmad til virksomheder på min 10 kuverter. Det skal blot bestilles dagen før kl.12 på tlf. 62223233 eller på kontakt@oeland.nu, fortæller Sune Østbjerg.

 

Madmarked på Torvet
Sune Østbjerg er en mand med mange ideer og visioner. Lokale samarbejder er et gennemgående tema i hans forretningsudvikling, som i de fire år Øland har været i Svendborg, er blevet til mere.
– Vi vil gerne være meget mere synlige omkring vores koncept i at fremme den økologiske og bæredygtige tanke. Nu hvor Torvet er gjort bilfrit åbner det for mange flere muligheder for os som lokale butiksdrivende. Jeg kunne sagtens forestille mig Øland, sammen med nogle af vores lokale producenter og samarbejdspartnere, i et mere permanet madmarked på Torvet. Det kunne være et trækplaster for både turister og lokale, siger Sune Østbjerg.

 

øland.net

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php